Locul de studiu din camera copiilor

0

Locul de studiu din camera copiilor (2)Locul de studiu din camera copiilor trebuie amenajat si organzat cu multa atentie. De felul in care arata depinde o buna parte din interesul copiilor pentru studiul individual.

Pe de alta parte camera copiilor este o camera prin excelenta multifunctionala, pentru ca cei mici dorm, se joaca si invata in aceasta camera.

Citeste si: Culorile din camera copilului

Locul de studiu din camera copiilor trebuie perfect delimitat, pentru ca cel mic sa se poata concentra si sa sa acorde atentia cuvenita perioadei de studiu, iar daca copilul nu beneficiaza de un spatiu adecvat, studiul individual isi pierde calitatea.

In plus studiul individual este foarte important, iar aceasta depindere se formeaza din primii ani de scoala, asa ca locul de studiu din camera copiilor trebuie sa existe poate chiar inainte ca acesta sa inceapa efectiv scoala.

Citeste si: Camera pentru adolescenti. Cum alegi mobila si culorile

Una din conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca locul de studiu nu implica suprafata ci functiile acesteia. Biroul trebuie sa fie unul rezistent si functional, pe masura inaltimii copilului, eventual ajustabil. Scaunul pe care cel mic va sta este de asemenea important in amenajarea locului de studiu. Acesta trebuie sa asigure o pozitie corecta in timpul lucrului si sa fie confortabil. Un scaun ergonomic pare a fi solutia cea mai buna deoarece este reglabil.

A doua functie pe care trebuie sa o indeplineasca locul de studiu este existenta spatiului de stocare suficient. Daca totul este ordonat si organizat copilul isi va putea gasi cu usurinta toate instrumentele de lucru necesare studiului. Daca alegi corpuri de mobilier suspendate, tine cont de inaltimea copilului pentru ca acesta sa poata ajunge usor la ele.

Citeste si: Cum trebuie sa fie biroul scolarului

Si cei care sunt specialisti in amenajari interioare si psihologii iti vor spune ca este esential sa ii lasi pe cei mici sa isi puna amprenta asupra esteticii camerei, fie ca vei agata de pereti postere cu personajele lor preferate din desenele animate, sau ca vei impune un stil cromatic pe gustul lor. Astfel, este mult mai probabil ca micutilor sa le pese de camera si sa aiba grija de ea.

Citeste si: Idei si motive pentru amenajarea camerei copiilor la mansarda

Nu te complica cu solutii de amenajare sofisticate. Combinatiile simple, usor de intretinut sunt cele mai bune solutii. Scaunele si mesele traditionale de scris, cu blat din lemn, sunt placute, usor de intretinut, comode si adaptabile. Pastreaza un stil auster, pentru ca acesta se adapteaza cel mai bine la pasiunile fluctuante ale copilului, fara ca o noua “iubire” sa impune redecorarea camerei copilului.

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply