Alegerea culorilor potrivite pentru camera copilului

0

Culorile din camera copilului îi pot influența acestuia sănătatea și fericirea, arată studiile psihologice, deci este important de alegere facem.

Află în continuare ce avantaje și dezavantaje au anumite culori din camera copilului:

Culorile calde

Fac spațiile mari mai confortabile, creează intimitate, iar pe copil îl fac fericit. Este recomandat să fie utilizate cu moderație, mai ales pentru că multe dintre ele sunt energizante, iar cel mic va adormi mai greu.

Roșu este foarte emotiv, energizează corpul, dar este asociat și cu agresivitate crescută și dureri de cap.

Rozul evocă empatie și calmează, dar poate deveni iritant în timp, ducând la anxietate,

Galbenul este asociat cu fericirea și motivația, promovează concentrarea și stimulează memoria. Totuși, dacă folosești prea mult galben în camera bebelușului acesta poate deveni agitat.

Portocaliul este prietenos și primitor. La fel ca galbenul, nu e recomandat să folosești prea mult în camera celui mic.

Culorile reci

Au un efect calmant asupra corpului și fac spațiul să pară mai spațios. Cu toate acestea, ai grijă la nuanțele prea închise, care ar putea deranja.

Albastrul calmează mintea și corpul, scăzând anxietatea și agresiunea. Copiii care sunt prea agitați pot beneficia de petrecerea timpului într-o cameră unde este folosită această culoare.

Violet combină stabilitatea albastului și energia roșului, preluând caracteristicile fiecăruia.

Verdele simbolizează natura și promovează un mediu senin, calmant. Poate reduce anxietatea și promovează concentrarea celor mici.

Bineînțeles, puteți lua în considerare și un amestec de culori calde și reci, pentru a crea mai mult echilibru.

În orice caz, trebuie ținut minte că răspunsurile psihologice sunt profund personale. Nu trebuie să vă luați întotdeuna după „reguli”, ci să adaptați alegerile în funcție de preferințe. Pe scurt, dacă cel mic este fericit, asta e tot ce contează.

 

Citește și: Camera copilului: organizarea contrastelor 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply