Camera copilului: organizarea contrastelor

0

camera-copilului

Camera copilului: organizarea contrastelor. La fiecare subiect fac un exercițiu de imaginație. Încerc să fiu acolo și să modific ambientul către un rezultat pe care cred că îl agreați. E ca și cum aș avea o găleată de vopsea, trafalet, ciocan, cuie, covoare, ceasuri (mare problemă cu ceasul în ambient, musai să fie) și multe alte lucruri. Așa încerc să vă explic nivelele de implicare. După explicația necesară să deschidem subiectul: camera lui Ionuț. Să enumerăm implicarea: am fost copil, am nepot, voi avea copil și sunt și designer de interior. Patru nivele de implicare… maxim de punctaj!

Citeste si: Camere amenajate dupa metoda Montessori.

Începem cu culoarea. Se pot păstra culorile (este o doleanță specială), dar de preferat delimitate pe un perete întreg. Un perete vopsit integral în culoare, alături de alt perete vopsit integral. Așa e mai ușor de asimilat deoarece nu mai rezultă intruziuni vălurite și haotice vizual. Discrepanța de mesaj este percepută și la nivel de mobilier.

Camera copilului: organizarea contrastelor. Un birou de calculator nu este o alegere fericită pentru o cameră de copil ce preferă acest tip de covor și de jucării. Un calculator e departe de ideea de „asimilare“ de tehnologie IT pe care o putem bănui pentru un copil de vârstă mică. Dar nu e un calculator, e un televizor, veți spune. Chiar și dependența de televizor poate deveni o problemă destul de gravă de comportament. De multe ori, copilul nu poate discerne între realitate și imagine, la el imaginația bate realitatea.

Citeste si: Camere pentru copii, idei de la designer.

camera-copilului1

Pace! Acceptăm instrumentele necesare pentru desenele animate. Hai să mobilăm în continuare.

Vom muta biroul perpendicular pe zidul cu geamul și paralel cu zidul patului. Știu că apare problema reflexiilor, dar nu îl mai obligăm să privească din pat, din celebra poziție „a pensionarului“. Peretele ce conține patul și biroul poate fi zugrăvit în întregime galben, o culoare plăcută, solară și relaxantă.

Biroul poate conține un sistem de polițe suspendate, care să asigure un spațiu de depozitare și etalare perfect. Jucăriile sunt la vedere, accesibile și contribuie la senzația de ordine și curățenie. Replica „Hai să aranjăm jucăriile!“ devine un bun exercițiu de activitate pentru un copil. În ceea ce privește accesoriile, putem schimba plafoniera cu o lampă cu abajur, care are un impact mai puternic. Perfect!

Citeste si: Camera copilului, clasic si amuzant.

Camera copilului: organizarea contrastelor. Nivelul de implicare a funcționat și aici. Știu că am propus adăugarea unui inventar nou, plus operațiuni de amenajare, dar rezultatul modificărilor, vă garantez, îi vor asigura lui Ionuț o cameră frumoasă, adaptată vârstei lui. Succes!

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Text: Titi Alupoaei.
Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply