Camera copilului: clasic si amuzant

0

Când amenajezi camera copilului ai de făcut două alegeri: o cameră clasică sau una amuzantă. Dacă alegi clasicul vei sta liniştită că nu va trebui să schimbi designul peste câţiva ani când copilul tău va creşte. Dar o cameră amuzantă în culori jucăuşe favorizează dezvoltarea psihică a copilului tău.

camera copilului

Pentru a nu trebui să faci această alegere, avem câteva sfaturi despre cum poţi îmbina aceste două stiluri.

Podea colorată
Dacă alegi o podea într-o culoare veselă vei putea adaugă veselie camerei. Mergi pe o culoare preferată de copilul tău şi renunţă să te gândeşti la alb – vrei veselie în cameră şi va fi greu să întreţii albul imaculat.

Culori neutre
Chiar şi cu o podea colorată, paleta coloristică a camerei poate să conţină culori neutre. Dar evită bleul sau rozul – sunt prea banale. Culorile neutre sunt clasice şi mereu la modă. Oricum, poţi aduce câteva pete de culoare cu galben sau portocaliu pentru o cameră plină de energie.

Cum previi schimbările
Este posibil ca acea pictură de pe perete să nu-i mai placă copilului tău peste 2-3 luni. Aşa că în loc să personalizezi camera copilului cu desene pe pereţi sau mobilier cu personajele lui preferate, mai bine alegi mobilier clasic şi vopseşti pereţii simplu, într-o culoare neutră. Personalizează camera copilului cu obiecte ce pot fi schimbate în timp fără prea multă cheltuială, cum ar fi lenjeria patului, pernele sau tablourile. În cazul în care s-a plictisit de Spiderman, este mult mai uşor să înlocuieşti pernele sau tablourile decât să înlocuieşti covorul sau tapetul de pe pereţi.

Paturi supraetajate
Paturile supraetajate au constituit mereu în opinia copiilor ceva amuzant care te îmbie la joacă. Atunci când camera copilului este prea mică poţi alege un pat etajat sub care poţi amenaja spaţiul pentru învăţat. Este o variantă bună mai ales pentru cazurile în care ai doi copii. Rezolvi problema spaţiului măcar din punct de vedere al dormitului.

Spaţiu personal
Se numeşte camera copilului, aşa că amenajeaz-o în aşa fel încât copilul tău să se simtă bine în ea şi să-i placă. Dacă fetiţa ta se visează prinţesă, atunci amenajeaz-o ca pe o cameră de prinţesă. Ţine cont de gusturile şi preferinţele copilului tău. E important ca această cameră să îi ofere un somn odihnitor, un loc de joacă plăcut şi un spaţiu pentru studio corespunzător.

Elimina dezordinea
Degeaba ai amenajat camera copilului după ultima modă dacă atunci când intri te loveşti de jucării peste tot. Ordinea este esenţială şi pentru felul în care arată camera, dar şi pentru copil, mai ales când plânge că nu-şi găseşte jucăria preferată. Asigură-te că ai suficiente coşuri pentru jucării şi învaţă-ţi copilul să fie ordonat. Dacă are o colecţie de jucării pe care vrea să o expună, amenajează un raft special, nu prea înalt, pentru a avea şi cel mic acces la el.

Dacă ai găsit alte soluţii practice de amenajare pentru camera copilului, lasă un comentariu şi spune-ne şi nouă.

 

Sursa: www.homedit.com

Sursa foto: Iriana Shiyan – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply