Camera pentru copil – idei de la designer

0

camere-pentru-copii

Camera pentru copil – idei de la designer. Cătălin David este designerul invitat al acestui material şi are sarcina de a ne pune în temă cu perspectiva unui specialist în ceea ce priveşte amenajarea camerei unui copil. Cât costă, ce fel de mobilier sau culori alegi? Sunt întrebări la care ne-a răspuns pe larg mai jos.

Citeste si: Din dressing am facut camera copilului.

Părinții caută mobilier mai ieftin. Având în vedere raportul calitate/preț, recomandați mobila pe comandă sau direct din magazin? 

Indiferent că mobilierul este cumpărat sau realizat la comandă, nu recomandăm un mobilier ieftin și slab din punct de vedere calitativ. Dacă bugetul o permite, putem găsi tema camerei și din mobilier, însă trebuie să fim pregătiți să o schimbăm periodic.

Calitatea mobilierului fabricat la scară industrială este, de cele mai multe ori, superioară celui produs la comandă, iar raportul calitate/preț poate fi mai bun. Pe de altă parte, mobilierul la comandă poate „îmbrăca” o cameră mult mai bine decât cel cumpărat.

Citeste si: Dormitor de printesa pentru fetita ta.

Ce obiecte/decorațiuni recomandați să se regăsească în camera unui copil pentru stimularea creativității?

Personal, consider că nimic nu dezvoltă imaginația mai bine decât cărțile de povești. Sunt de ajutor și suprafețele de desenat, precum tabla de scris și cele de tip whiteboard. De asemenea, nu aș recomanda prea multe decorațiuni. Aș lăsa copilul să-și pună amprenta asupra spațiului, dar fără a-i sugera acest lucru. Pur și simplu l-aș lăsa să facă ce simte.

Cum poate ajuta un designer în amenajarea camerei unui copil? Care sunt avantajele? Care sunt prețurile?

Cel mai important rol al unui designer, în amenajarea camerei unui copil, este acela  de a structura camera și de a o face cât mai funcțională.

Designerul știe unde să se oprească și cunoaște cel mai bine modurile de optimizare și de echilibrare a spațiilor. Echilibrul dintre spațiul gol, spațiul de dormit, cel de depozitare și cel de lucru este foarte important în camera unui copil. Camera copilului este, probabil, cea mai complexă dintr-o casă.

Citeste si: Camera copilului, clasic si amuzant.

Camera pentru copil – idei de la designer. Luat strict pe bucăți, costul amenajărilor poate ajunge destul de mare, însă, de obicei, amenajarea se referă la un ansamblu – casă sau apartament –, iar costurile sunt mult mai bune la pachet. De exemplu, proiectul detaliat de amenajare pentru o cameră de 15 mp luată separat, la prețurile noastre de listă, ar costa 675 euro. Aceeași cameră, amenajată în cadrul unui proiect complet pentru o casă de 200 mp, ar ajunge să coste 405 euro.

Foto: Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply