5 idei inspirate pentru amenajarea camerei copilului

0

Amenajarea camerei copilului tău trebuie să devină un proiect special, care să aibă ca rezultat o îmbinare perfectă între un decor creativ și nevoile vârstei micuțului. Camera celui mic este, în definitiv, propriul său Univers, un loc în care își va petrece timpul jucându-se, studiind sau odihnindu-se, așa că este foarte important ca acest spațiu să fie funcțional, confortabil și, totodată, inspirațional.

În general, specialiștii în amenajări interioare recomandă ca spațiul destinat camerei copilului să fie amenajat ținând cont atât de nelipsitele considerente de ordin practic, cât și de imaginația, de creativitatea și de dorințele copilului. Doar dintr-o muncă de echipă părinți-copil poate rezulta un design cu adevărat special, care să îl ajute pe cel mic să se relaxeze într-un spațiu perfect pliat pe nevoile, personalitatea și preferințele sale.

De la mobilă colorată, pereți pictați cu personajele preferate din desene animate și până la amenajarea unui birou pentru teme sau a unui mic colț în care să se poată juca în voie – opțiunile de design și amenajare sunt, practic, infinite și tocmai de aceea ne-am propus ca în cele ce urmează să te ajutăm cu 5 idei concrete și inspirate de amenajare.

Trebuie să menționăm, însă, că ideile de mai jos sunt potrivite preponderent pentru spațiul dintr-o casă, însă acest lucru nu înseamnă că nu le poți adapta și pentru o cameră dintr-un apartament.

Într-o casă, camera copilului oferă automat mai mult spațiu, așa că și posibilitățile și libertatea pe care le ai în privința amenajării sunt mai mari.

Camera perfectă pentru un copil plin de energie

Camera unui copil plin de energie trebuie să îmbine latura practică, funcțională cu pasiunile pe care le are acesta. De obicei copiii care nu stau o clipă locului au o mulțime de hobby-uri, așa că ai putea încerca să alegi o tematică „outdoor” – șansele să dai greș cu o asemenea idee sunt, în general, minime.

Fiind vorba de camera dintr-o casă, spațiul va fi cu siguranță mai generos, așa că poți încerca să inserezi în amenajare inclusiv elemente mai inedite, precum cele din imaginea de mai sus. În plus, culorile neutre transformă această cameră într-un spațiu care poate fi ideal atât pentru un băiețel, cât și pentru o fetiță.

Camera perfectă pentru un mic “geek”

Dacă ești norocosul părinte al unui copil care are pasiuni “geeky” – de exemplu spațiul cosmic – atunci cea mai bună idee este să amenajezi camera copilului în așa fel încât să îl ajuți să se bucure de pasiunea sa chiar și atunci când stă în pat și se relaxează.

Te poți inspira și din imaginea de mai sus, însă posibilitățile sunt infinite atunci când vorbim de o tematică de acest gen, prin urmare poți fi cât de creativ(ă) îți dorești. Poți să alegi inclusiv mobilă pe comandă care să aibă elemente „cosmice” și, în general, e bine să îl încurajezi și pe cel mic să contribuie cu idei.

Un copil pasionat de astrofizică, spațiu, rachete și așa mai departe te transformă într-un părinte norocos, cu un copil inteligent, iar acest lucru ar trebui să se reflecte și în modul în care îi amenajezi camera.

Camera perfectă pentru un copil pasionat de mișcare

Pentru un micuț pasionat de activități precum plimbări în natură, mers pe bicicletă, fotbal, tenis sau alte sporturi poți alege o tematică precum cea din imagine.

Fiind vorba de o cameră la casă, vei avea la dispoziție un spațiu mult mai generos decât cel dintr-un apartament și, prin urmare, și posibilitățile de a-ți putea pune în practică ideile creative sunt mai permisive.

Ai putea, de exemplu, să creezi inclusiv un spațiu special în care cel mic să își poată păstra bicicleta, iar în privința mobilierului nu ai cum să dai greș cu un pat precum cel din imagine.

Camera perfectă pentru un copil care vrea spațiul oferit de mansardă

O casă oferă și posibilitatea de a amenaja o cameră la mansardă, iar dacă micuțul tău face parte din categoria copiilor care adoră ideea de a-și muta „cartierul general” în spațiul oferit de mansardă, atunci vei avea posibilitatea de a amenaja o cameră destul de luminoasă și cu elemente foarte creative.

O mansardă oferă o mulțime de posibilități de amenajare și poți să alegi să completezi dormitorul celui mic inclusiv cu un spațiu de joacă suplimentar, precum cel din imagine. Copilul tău va fi, cu siguranță, foarte fericit dacă poate lua și el parte la procesul decizional, așa că nu ar trebui să eziți și să îl cooptezi și pe el în acest proces.

Camera perfectă pentru doi copii năzdrăvani

Dacă intenționezi să amenajezi o cameră pentru doi copii, atunci ai putea opta tot pentru folosirea spațiului disponibil din mansardă.

Poți amenaja, de exemplu, o cameră care să amintească de un castel, dacă tot e vorba de un spațiu „la înălțime”. Camera din imagine poate fi perfectă și pentru gemeni, însă nu uita că, deși sunt ca două picături de apă, gemenii nu trebuie tratați ca și cum ar avea aceleași gusturi – elementele din camera lor trebuie să se plieze cât mai bine pe gusturile și personalitatea fiecăruia.

În concluzie, acestea sunt propunerile noastre pentru amenajarea camerei copilului. Așa cum aminteam la începutul acestui articol, propunerile noastre se potrivesc mai ales spațiilor generoase, specifice unei case, însă ideile pot fi pliate și pe spațiul mai mic dintr-un apartament.

Dacă te-am făcut, însă, să îți dorești să poți amenaja pentru micuțul tău o cameră asemănătoare celor din imagini, atunci o soluție ar fi să începi să iei în considerare o schimbare și, implicit, achiziționarea unei case. O casă lângă București ar putea fi o soluție perfectă, iar dezvoltatorii de cartiere rezidențiale au, în general, o mutitudine de proiecte potrivite pentru toate tipurile de buget.

Orice ai alege, nu uita că, în definitiv, scopul amenajării unei camere pentru copii ar trebui să fie acela de a aduce la viață un spațiu creativ, colorat, relaxant și perfect pliat pe personalitatea năzdrăvanului tău.

 

Sursă: SeoPower

Sursă foto: lizieradelac.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply