3 motive pentru care e recomandat să pui un covor peste mocheta din camera copiilor

0

Probabil că nu vezi rostul unui covor așezat deasupra mochetei din camera copiilor sau din orice altă cameră, de altfel. Câtă vreme cât podeaua rece și dură este acoperită cu o textură care izolează termic și aduce un plus de confort, de ce ar mai conta dacă este vorba despre un covor sau despre o mochetă și, mai ales, de ce să te complici și să le combini pe amândouă?

Ei bine, există cel puțin trei motive bune pentru care-ți putem spune că așezarea unuia sau mai multor covoare peste mocheta din camera copiilor nu este nicidecum un moft, ci un truc util de decor și, în același timp, o precauție necesară când vine vorba de confortul și siguranța copilului tău.

Covorul poate camufla o mochetă prea uzată

Dacă locuiești într-un apartament închiriat, în care mocheta are un aspect îndoielnic și nu a mai fost schimbată de ani întregi, iar proprietarul nici nu acceptă modificări și nici nu intenționează să renoveze prea curând spațiul, singura soluție este să apelezi la ingeniozitatea și bunul tău gust. În încăperea destinată celor mici, mai ales, este foarte important să asiguri igiena și confortul, iar niște covoare pentru copii realizate din materiale cu textură pufoasă, ușor de curățat și în culori care înveselesc atmosfera, pot salva situația.

Totuși, ca să obții un aspect coerent, va trebui să ții seama de modelul, culoarea și textura mochetei. Astfel, peste o mochetă cu fir buclat scurt în nuanțe neutre poți așeza un covor în forme amuzante, de animale sau fluturi, cu fir sintetic mai lung, de doi sau trei centimetri, cu bumbac pe spate. Dacă mocheta este mai degrabă pufoasă, atunci un covor simplu, cu firul scurt, de maximum un centimetru, este cel mai potrivit.

Covoarele definesc zonele dintr-o cameră

Fie că este vorba despre zona de joacă și zona de dormit din camera destinată copiilor, fie că este vorba despre zona din dormitorul tău în care este amplasat pătuțul nou-născutului, covoarele te ajută să definești spațiile și să sporești confortul indiferent de situație. În plus, acestea sunt mai moi și mai plăcute la atingere decât mocheta, caracteristici extrem de utile atunci când cel mic va decide că e momentul să se târască și să meargă de-a bușilea prin cameră.

Totuși, trebuie să știi că regulile referitoare la dimensiunile potrivite ale covoarelor rămân valabile chiar dacă le așezi peste mochetă. Astfel, covorul din zona pătuțului trebuie să fie suficient de mare pentru ca partea din față a acestuia să-l poată acoperi, iar dacă alegi un covor mare, ai grijă ca acesta să nu „plutească” pur și simplu în mijlocul încăperii, dar nu ar trebui nici să acopere complet mocheta. Lasă câțiva centimetri de mochetă la vedere între covor și pereți și încearcă să-l ancorezi așezând peste el partea din față a obiectelor de mobilier.

Un covor bine ales împrospătează aspectul încăperii

Monotonia și sobrietatea nu au ce căuta în camera copiilor, așa că dacă ai optat pentru o mochetă în nuanțe practice de gri sau bej, e recomandat să adaugi cel puțin un covor în culori luminoase, atractive pentru cei mici. Totuși, pentru că ai deja o culoare pe podea, trebuie să ții cont și de felul în care se vor completa nuanțele covorului și mochetei, pentru a păstra armonia cromatică. Varianta în care culorile celor două piese sunt similare este o opțiune sigură, cu care nu poți da greș, dar care nu insuflă prea multă vitalitate spațiului.

Fiecare cameră pentru copii are particularitățile ei, așa că numai tu poți decide dacă este cazul să așezi un covor peste mochetă,. Dacă decizi să o faci, nu uita că un covor poate aluneca sau se poate deplasa de la locul lui chiar și pe mochetă, așa că e preferabil să optezi pentru modelele prevăzute cu un strat antiderapant.

 

 

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Vivre.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply