Camera pentru adolescenti. Cum alegi mobila si culorile

0

Camera pentru adolescenti este o provocare. Nu intru in amanunte legate de particularitatile psihologice ale copiilor adolescenti si spun doar ca modul in care alegi mobila si culorile este foarte important. Culorile il pot influenta pozitiv.

camera pentru adolescenti

Camera pentru adolescenti trebuie sa exprime personalitatea acestuia si trebuie sa fie mutifunctionala. Camera pentru adolescenti trebuie sa fie loc de dormit, spatiu de depozitare, birou si loc de relaxare.

Si toate astea trebuie sa se potriveasca cu …. adolescentul caruia, de cele mai multe ori, nu-i intra nimeni si nimic in voie.

Tine cont de moda. Camera pentru adolescenti trebuie sa fie o camera frumoasa.

Ei vor o camera pe care prietenii lor sa o invidieze. Stilurile se schimba rapid, asa ca trebuie sa fii pregatit sa faci mici modificari din cand in cand, pentru a tine pasul cu moda.

Cauta teme care sa dureze cat mai mult, precum cele in culori neutre si foloseste accente de culoare pe care sa le poti adapta.

Citeste si: Camera copilului, adaptarea mobilelor vechi

Este foarte important sa folosesti mobila cat mai simpla. Este cea care nu se demodeaza, se adapteaza la alte combinatii cel mai usor.

Poti sa-i induci adolescentului tau ideea ca aceasta mobila simpla este cea mai frumoasa. Cum? Implica-l in alegerea mobilei si da-i idei.

camera pentru adolescenti

Nu este nevoie mereu de mobila complet noua, ci o poti reface pe cea veche, dandu-i un aspect modern. Vopseste-o in culori puternice, precum albastru, verde, rosu aprins ori chiar negru, in functie de preferintele sale.

Inlocuieste piesele prea traditionale cu obiecte de depozitat in forma de cub, adauga rafturi asimetrice si scaune amuzante.

Citeste si: Idei fabuloase pentru mobila veche

Camera pentru adolescenti trebuie sa fie una compartimentata. Pe masura ce copilul se transforma intr-un adult, va avea nevoie de mai mult spatiu, desi camera lui va ramane la fel de mica.

De aceea trebuie sa te gandesti la sertare si rafturi care sa depoziteze cat mai multe lucruri, sau poti cumpara un birou care sa nu fie la vedere, fiind incorporat intr-o biblioteca. Ia in calcul si la varianta unui pat extensibil.

Citeste si: Amenajare care nu se demodeaza

camera pentru adolescenti

Lasa-i libertate de exprimare. In fond este camera lui! Aplica o banda magnetica pe un perete, pe care tanarul sa agate lucruri care il intereseaza.

Camera pentru adolescenti fara postere nu se poate. Posterele cu trupe si actori sunt preferate de majoritatea adolescentilor. Amplaseaza-le intr-o ordine inedita, grupandu-le intr-un colt, de la podea pana in tavan. Le poti inrama.

Accepta compromisul, dar speculaza compromisurile pe care le faci tu si cere-i adolescentului tau sa faca si el compromisuri. Parintii si copiii ar putea avea idei diferite despre ceea ce este potrivit si frumos.

Evita orice conflict si intelege-ti copilul. Este camera lui si el este cel care trebuie sa se simta bine in camera lui.

Sursa foto: freshome.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply