Culorile din camera copilului

0

Atunci când amenajezi camera copilului trebuie să acorzi foarte mare atenţie combinaţiei cromatice pe care o alegi. Culoarea poate influenţa comportamentul copiilor formându-le personalitatea şi starea de spirit.

camera copilului

Citeste si: Camera copilului în culori de vară

Pentru a avea copii plini de viaţă puşi pe şotii în orice moment, alege culori tonice în contraste puternice. Cel mai tonic contrast este între culorile complementare (roşuverde, galben-violet, portocaliu-albastru). Cu o astfel de combinaţie vei obţine o încăpere veselă, dar, pentru a nu da senzaţia de aglomerare a spaţiului  zugrăveşte pereţii în alb, iar micile detalii ale textilelor, ornamentelor sau jucăriilor alegele în nuanţe tari de verde şi fucsia. Astfel, vei putea schimba decorul foarte repede atunci când copii depăşesc vârsta jucăriilor.

Citeste si: Hrana, direct din grădină

Dacă nu ești dispus sa faci modificări repetate ale încăperii în funcţie de vârsta copiilor şi prefer stilul clasic, alege un mobilier din lemn masiv pe care să îl asociezi cu nuanţe foarte pale şi calde (galben-oranj) ale pereţilor.

Citeste si: Idei si motive pentru amenajarea camerei copiilor la mansarda

O astfel de atmosferă calmă şi liniştită e, de cele mai multe ori, pe placul celor mari, dar o poţi face pe gustul copiilor accesorizând-o cu jucării, textile colorate clasice şi mici detalii vesele pe care să le elimini atunci când copii se maturizează.

Producție: Mihaela Radu

Foto: Haro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply