Hrana, direct din grădină

0

Hrana, direct din gradină este cea mai buna cale prin care copiii tăi vor deveni mai sănătoşi, mai deschişi către nou şi mai responsabili. Hrana, direct din gradina este cea mai bună metodă  de a contracara reclamele nesfârşite la produse de tip fast food şi alte alimente nesănătoase, cu care sunt bombardaţi zilnic copiii tăi, este să-i înveţi cum să obţină alimentele – cel puţin o parte dintre ele – direct din grădină.

New Picture (1)

Citește și: Trei sfaturi despre trandafirii urcători

O metodă simplă prin care îi poţi determina să îngrijească propria grădină de legume şi fructe este să alegeţi unul dintre felurile lor preferate de mâncare – de exemplu, pizza sau salata de fructe – şi să vă gândiţi care dintre ingrediente ar putea fi obţinute direct din grădină.

Pentru o pizza delicioasă şi sănătoasă pot creşte plante aromatice, legume, precum roşii, ardei, fasole, mazăre, chiar şi ciuperci, iar pentru o salată de fructe proaspete şi aromate, le poţi da în grijă pomi fructiferi pitici, tufele de fructe de pădure sau o mică brazdă cu căpşuni.

New Picture (3)Citește și: Floarea soarelui în grădina ta

O altă soluţie ar fi îngrijirea unei brazde cu flori comestibile, din care puteţi prepara diverse dulciuri. Alege pentru grădina copiilor un loc în apropierea casei, eventual, chiar în dreptul ferestrei de la bucătărie, astfel îi vei avea în permanentă supraveghere.

Copiii sunt atraşi în mod irezistibil de animale şi adoră să se joace cu ele – iată o modalitate perfectă prin care îi poţi învăţa să devină responsabili fără ca acest lucru să li se pară o corvoadă. Aşa că deprinde-i treptat cu sarcini uşoare şi plăcute: să pregătească mâncarea şi să dea apă la animalele din curte, să adune zilnic ouăle proaspete într-un coşuleţ sau să-l pieptene pe Grivei.

Citește și: Plantă aromatică: arpagicul

Dacă sunt mai mari, copiii pot construi împreună cu tine un ţarc pentru păsări sau un coteţ nou pentru căţel. Acesta poate fi decorat decupând imagini cu animale şi folosindu-le drept şablon atunci când vopsiţi.

Text: Sabina Uşurelu

Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply