Idee pentru camera a doi adolescenti

0

Iata care este solutia pentru a amenaja camera a doi adolescenti, cu bani putini si efect maxim. Un panou din stinghii de lemn invelit cu material vesel – este solutia oferita de silistul nostru pentru decorarea camerelor a doi adolescenti, Silviu si Denisa. Cum schimba un simplu panou camera? Afla din experienta celor doi tineri.

doi adolescentiCamera lui Silviu, unul din cei doi adolescenti

Silviu locuieste cu parintii sai si are propria camera. Are doua mari pasiuni: tobele si fotbalul. Deseori isi exerseaza abilitatile de tobosar pentru a-si sustine echipa favorita, Dinamo Bucuresti. Camera lui este foarte simplu mobilata si finisata. Silviu are interdictie de la parinti sa lipeasca postere, afise sau fotografii. El a visat sa aiba o camera in culorile clubului de fotbal al carui fan este: alb si rosu. Intalnirea cu stilista noastra olandeza a fost de bun augur.

Citeste si: Camera copilului: amenajare care nu se demodeaza

Ninette – stilistul care s-a ocupat de problema si de amenajarea camerei celor doi adolescenti, a rezolvat decorul camerei tanarului fara ca solutia propusa sa presupuna vreo interventie asupra zugravelii existente. Ninette a fost atenta la cerintele parintilor, dar, mai ales, a aflat despre pasiunile tanarului si obiceiurile sale (spre exemplu, Silviu invata in pat si, de regula, lucrurile si hainele si le arunca pe jos, sub fereastra).

Solutiile propuse de Ninette vin sa imblanzeasca atitudinea rebela a lui Silviu, dar vorbind pe limba lui. Panoul in culorile clubului este centrul de atractie al camerei. Pe el au fost suspendate doua bibliorafturi, lampa (si este ideal pentru postere sau afise). Tot pe panou se afla prins si un lant zincat, pe post de suport in care se pot aseza umerasele. Un lucru „cool”, care se doreste a-l ordona pe Silviu, la fel ca si cadrul metalic in alb si rosu, similar cu cele din parcarile private, folosit acum ca suport pentru haine.

Citeste si: Camera pentru adolescenti. Cum alegi mobila si culorile

Cele doua stinghii de 220 cm formeaza laturile inalte ale viitorului panou. Celelalte doua lemne, de 240 cm lungime, se taie fi ecare in doua bucati egale, rezultand 4 piese de 120 cm lungime. Doua dintre acestea se fi xeaxa cu ajutorul cuielor de laturile lungi, iar celelalte doua la distante egale in mijlocul dreptunghiului  ezultat. Totul se rigidizeaza perfect dupa intinderea materialului textil rezistent peste panoul confectionat. Materialul se prinde pe spatele panoului cu piuneze pentru tapiterie sau cu un capsator profesional pentru lemn.

doi adolescentiSilviu: “N-as fi crezut ca o idée simpla poate sa imi schimbe asa de repede si de atractiv camera

Camera Deniseidoi adolescenti

Romantica si iubitoare de natura, asa ii place Denisei sa se descrie. Visul ei a fost acela de a avea un pat de printesa si un loc „poetic” unde sa scrie in jurnalul ei. Stilista noastra i-a indeplinit asteptarile, desi a folosit o mare parte din lucrurile si obiectele pe care Denisa le credea vechi si nepotrivite.

Dar rezultatul a convins-o de talentul stilistei. Locul „poetic” a fost creat langa fereastra. Ninette a inlocuit vechile jaluzele orizontale cu o perdea simpla din voal alb. Apoi totul s-a concentrat in jurul panoului imbracat cu o tesatura imprimata cu flori. De ce flori? Pentru ca se potrivesc perfect scurtei caracterizari pe care si-a facut-o Denisa.

Citeste si: Idei si motive pentru amenajarea camerei copiilor la mansarda

Adolescentei ii place sa scrie, asa ca stilista noastra i-a montat si o mica tabla pe panou. Surpriza cea mai mare pentru Denisa a fost baldachinul realizat de stilista noastra. Un cadru alb din plastic in forma de cerc improvizat dintr-o teava de instalatii de care sunt prinse voalul si florile artificiale ce mascheaza sistemul de prindere in tavan. Deasupra voalului sunt niste fotografii (sugestive pentru cineva ce viseaza la printese sau dive) prinse de un sirag de margele. Asternutul de pat si pernele sunt tot inflorate si colorate, fiind accente de legatura intre toate obiectele din camera.

Denisa: “Imi place atat de mult camera mea! Niciuna dintre prietenele mele nu are ceva atat de original!

Stilist: Ninette Moorman

Foto: Dan Vezentan Text: Adela Parvu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply