Camera copilului: amenajare care nu se demodeaza

0

Mobilierul cu lunii simple si accesorii strict necesare, intr-o culoare
dominanta neutra, nu se va demoda niciodata, deci merita sa investiti in asa ceva, mai ales daca nu aveti de gand sa mai cumparati alta mobila pentru mult timp de acum incolo.

Folositi a treia culoare

O a treia culoare intr-o camera face amenajarea mai rafinata. Folositi-o pentru o piesa mare, care iese in evidenta, cum ar fi un paravan, blatul mesei de birou sau asternutul de pat.

Evitati astfel o asortare prea monotona intre doua culori. Secretul este sa alegeti a treia culoare din aceeasi gama cromatica, adica la fel de vie sau pastelata. Acordati atentie detaliilor, precum corpuri de iluminat, accesorii, prize (aici, patul metalic se leaga cu lampile, rotile, manerele mobilei, cosul de sub masa).

Combinatii care nu se demodeaza

Pentru camerele de tineret, combinatia de alb, lemn natur si gri metalic este una foarte potrivita. De ce?

Sa o luam pe puncte:

1. pentru ca piesele nu atrag atentia;
2. nu dau senzatia de masivitate, de „incarcare” a spatiului, fiind ideale pentru camerele modeste de bloc;
3. se potrivesc cu orice fel de finisaje, alese pentru pereti, pardoseala si tamplarie; 4. se pot asorta cu obiectele decorative si copurile de iluminat moderne;
5. accesoriile metalice vor constitui puncte de legatura cu aparatura electronica prezenta, cel putin, la varsta adolescentei.

Culorile: reteta de succes

Intotdeauna culoarea materialelor de finisaj, respectiv cele pentru pardoseala si pereti, conteaza foarte mult intr-o ambientare, din simplul motiv ca ele acopera o suprafata foarte mare.

O pardoseala deschisa se potriveste de minune cu o gama cromatica variata pentru pereti si da senzatia de amplitudine unei camere. Pentru copiii cu varste mici, alegeti pentru pereti nuante calde, vii, iar pentru adolescenti, mergeti pe tonuri reci pastelate. Este o reteta de succes, care se poate aplica fara multa cheltuiala.

Iti recomandam sa citesti si:

Camera copilului intre 3 si 6 ani

Idei pentru depozitare

Camera prescolarului


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Erfurt

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply