Trucuri simple ca sa aduci la viata o gradina urata

0

Teoretic nu există grădină urâtă, ci doar grădini insuficinet amenajate sau lasate în paragină. Din fericire există câteva trucuri simple ca să aduci la viață o grădină urâtă, fară renovări costisitoare și fără să apelezi la specialiști. Poți transforma o grădină urâtă într-un spațiu de relaxare adevărat, cu imaginațe, puțină muncă și folosind ideile și trucurile noastre.

grădina urâtă

Sapă. Poate părea un îndemn ciudat, dar simplul fapt că vei săpa grădina, este un pas important în amenjare. Taie buruienile adună-le apoi sapă temeinic, bucățică cu bucățică. Dacă ai probleme cu buruineile foloșește un ierbicid și lasă-l să acționeze o perioadă. Apoi seamănă gazon. Crește repede, face orice spațiu frumos și te ajută să scapi de buruieni.

O roabă, două de pietriș alb pot da peste noapte un alt aspect în grădină. Adaugă două-trei ghivece cu plante verzi, flori perene și grădina urâtă se va transforma radical, repede și fără o investiție prea mare.

Plantează câteva tufe de trandafiri. Toate speciile de trandafiri de grădină sunt rezistenți, cresc repede, înfloresc în valuri din mai până în septembrie sau chiar mai mult.

Vopsește gardurile. Evident fă asta după ce repari ceea ce trebuie reparat. Poți îmbunătăți imaginea gardului rapid îmbrâcându-l în bambus. Există rulouri de bambus sau trestie tesute (de tipul rogojinilor) care pot fi folosite pentru a schimba aspectul gardului și implicit a întregii gradini. Trebuie doar fixat pe gard. Strategia seamănă cu a ascunde gunoiul sub preș, dar dacă ești în cautarea de soluții rapide, aceasta este cea mai bună alegere.

Luminează. Lumina este frumosă și înfrumusețează orice spațiu. Lampi de grădină solare, felinare cu lumânări (unele dintre ele făcute de tine, în borcane), sau becuri pe un fir alimentat cu energie electrică pot da un farmec aparte grădinii tale.

Mobila de grădină este o altă cale care poate transforma rapid o grădină urâtă în sufrageria din aer liber. Nu-i nevoie de investiții. Două scaune pliante o masă mica, eventual recondiționată, o umbrelă (chiar și cea pe care o folosești pe plajă), schimbă radical grădina urâtă, rapid, fără costuri. Nu omite paletii care pot transforma grădina într-un spațiu confortabil faarte repede. Adaugă perne, un otoman (din anvelope uzate), iar trasformarea este totală.

Adaugă un grătar sau fă o vatră de foc. Este un detaliu decorativ simplu, practic, ușor de făcut. lemen și cărbuni găsești la toate stațiile de combustibil și efectul este garantat.

La final, revin la flori. Cu cateva sute de lei poți avea o grădină luxuriantă în ghivece, iar grădina urâtă o să devină un spațiu perfect de relaxare pentru restul zilelor de vară.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply