Cum să alegi proiectorul led potrivit pentru exteriorul casei tale

0

Pe timp de noapte, iluminatul casei în exterior este o condiție necesară pentru siguranța locuinței. Indiferent dacă vorbim de o vilă sau un complex de apartamente, iluminatul exterior nu are doar rol decorativ, ci și de creștere a vizibilității în întuneric, în vederea protecției față de acțiunile răufăcătorilor.

Pentru un iluminat corespunzător, dar și foarte convenabil din punct de vedere economic, cea mai practică metodă este instalarea unor proiectoare led disponibile pe piață într-o gamă variată de modele.

Care este cel mai bun proiector led pentru locuința ta?

Cu atâtea opțiuni la dispoziție, nu este simplu să te oprești la un singur tip de produs când vine vorba de proiectoarele led. De aceea, pentru a fi 100% mulțumit de alegerea făcută, înainte de a face o achiziție trebuie să-ți răspunzi la următoarele întrebări:

  • Care este destinația zonei pe care vrei s-o iluminezi? Este vorba de o curte interioară? O intrare auxiliară? Un spațiu comun pe care îl împart mai multe blocuri de apartamente?
  • Unde urmează să instalezi proiectoarele led în care investești? La ce distanță de sol poți face montajul lor?
  • Dorești ca acestea să se aprindă automat ori de câte ori un intrus pătrunde pe proprietatea ta, sau vrei să le lași în permanență aprinse?
  • Cu ce fel de obiecte este populat spațiul pe care dorești să-l iluminezi? Este suficient un singur proiector, sau din cauza vegetației și a celorlalte lucruri sunt necesare mai multe proiectoare?
  • Cât de mult accent pui pe energia consumată? Dacă vrei să faci economie la curent, poți investi și într-un proiector solar care fără costuri suplimentare îți oferă lumina necesară pentru câteva ore de activitate.

Alegerea proiectorului potrivit în funcție de numărul său de lumeni

Calcularea numărului de lumeni necesari pentru desfășurarea anumitor activități în cadrul unui spațiu exterior este cea mai simplă metodă de a descoperi numărul potrivit de proiectoare și ce putere ar trebui să aibă acestea.

Ca regulă de bază, pentru asigurarea unei vizibilități bune pe timp de noapte, într-un metru pătrat sunt necesari 50 de lumeni. Astfel, dacă vrem să luminăm de exemplu o grădiniță cu o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, avem nevoie de 2500 de lumeni.

Un proiector led de 20W de la www.eldepo.ro este capabil să emită până la 1800 de lumeni. Astfel, două proiectoare de acest fel sunt mai mult decât suficiente pentru un astfel de spațiu.

 

 

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply