(P) 5 investiții utile pentru casa ta

0

Anumite investiții făcute în locuința ta îți pot face viața mai ușoară și pot îmbunătăți calitatea vieții, fără costuri foarte ridicate.

Iată care sunt 5 dintre cele mai utile investiții pentru casa ta:

1. Becuri LED

Probabil cel mai important avantaj al becurilor LED este acela că au un consum de aproximativ 10 ori mai mic decât cele incandescente. La acest lucru se adaugă și o durată de viață mult mai mare, în funcție de tipul becului pe care îl vei cumpăra. Poți alege între lumina rece, care e apropiată de cea naturală, sau cea caldă, care produce o atmosferă mai intimă. În plus, becurile LED nu conțin substanțe toxice cum ar fi plumbul sau mercurul, sunt mai rezistente la șocuri și nici nu se sparg precum cele incadescente. Singurul dezavantaj important ar fi prețul ceva mai mare, dar pe termen lung aceste becuri se dovedesc a fi o investiție care își merită banii.

2. Un televizor smart

Pentru mulți oameni, televizorul este obiectul din casă pe care îl folosesc cel mai des. Din acest motiv este recomandat să investești o sumă mai mare pentru a cumpăra un televizor cât mai adaptat la tehnologiile momentului, preferabil unul inteligent, care e și capabil să redea imagini 4K. Un televizor bun te ajută mai ales dacă îți place să te uiți la filmele preferate sau în cazul în care vrei să vezi dacă ai câștigat pe evenimentele pe care ai pariat pe sport.netbet.ro. În plus, poți să te uiți pe YouTube direct pe el sau chiar să intri pe diverse site-uri. Achiziția unui televizor bun este ceva ce nu vei regreta.

3. Detectoare de fum

Este o investiție foarte bună pe care o poți face, în primul rând pentru liniștea ta. Piața detectoarelor de fum a evoluat mult în ultimii ani și acum sunt disponibile unele inteligente, care te pot anunța că există o problemă chiar și dacă nu ești acasă, printr-o notificare trimisă pe telefonul mobil. De asemenea, unele au și o alarmă. Înainte să îți montezi detectoare de fum de acest gen trebuie să știi că e necesar ca ele să fie conectate tot timpul la rețeaua de Internet wireless, dacă vrei notificări pe telefon. Există însă și senzori care pornesc alarma și fără conexiune de Internet, dar aceștia nu pot transmite notificările pe telefon în cazul în care nu ești acasă.

4. Dezumidificator

Umiditatea din aerul încălzit este perfectă pentru bacterii și microbi, iar starea ta de sănătate poate fi afectată. În plus, apariția mucegaiului este ceva ce nimeni nu își dorește. Apoi, dacă obișnuiești ca în timpul iernii să usuci rufele în casă, cu atât mai mult ai nevoie de un dezumidificator. Iar folosirea unui dezumidificator va face ca atmosfera din locuința ta să fie mai bună, din moment ce nivelul umidității va fi mai scăzut. Pe de altă parte, poți încerca și un purificator de aer pentru că și acesta va îmbunătăți mult calitatea vieții din interiorul locuinței.

5. O saltea de calitate

În medie, oamenii petrec între 6 și 9 ore dormind. În multe cazuri este activitatea care ocupă cel mai mult timp pentru oameni ca număr de ore dintre cele petrecute acasă. Așadar este un lucru inteligent să cumpărăm o saltea de calitate, care să contribuie la un somn bun. Dacă pe salteaua pe care o avem deja nu putem să ne găsim locul ideal pentru a dormi, cu siguranță somnul nu va fi unul odihnitor. În plus, pe termen lung nu este benefic nici pentru sănătate deoarece pot apărea problemele cu spatele. Chiar dacă o saltea de calitate costă mai mult, investiția merită, mai ales că și durata de viață este mai ridicată.

 

Sursă foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply