Cum alegi salteaua: cele mai bune sfaturi

0

Cum alegi salteaua

Un somn mai liniștit poate fi asigurat și de salteaua din dormitor. Să zicem că te trezești obosit și cu tot corpul amorțit și fără vlagă. Poate că ar trebuie să iei în considerare salteaua ta cea veche, pe care poate că ar fi cazul să o schimbi cu una nouă.

Dar la ce trebuie să fii atent atunci când alegi salteaua? Noi îți dăm mai jos cele mai bune sfaturi și te asigurăm că vei avea un somn cât mai odihnitor în cel mai scurt timp.

Citeste si: Un ambient usor de obtinut.

Implică familia. Mergi prin magazine și alege salteaua împreună cu toată famiia. Pentru că nu-i așa, toți trebuie să fiți mulțumiți. Testați saltelele și sigur veți găsi cele mai bune soluții pentru voi.

Fă o investiție. O saltea nouă reprezintă o investiție. Poate că va trebui să dai mai mulți bani pe una nouă și de calitate, însă vei fi sigur că o vei avea și peste zece ani, fără să își piardă din caracteristicile inițiale.

Citeste si: Totul despre saltele

Materialul din care este făcută. Un alt element important al saltelei, îl reprezintă materialul din care este făcută. Spre exemplu, cea din spumă cu memorie este cea mai potrivită pentru un somn ușor pentru că de-a lungul nopții menține coloana într-o poziție corectă, iar corpul tău este susținut așa cum trebuie, într-o poziție naturală.

Citeste si: Lenjerie de pat

Înălțimea potrivită. Specialiștii recomandă o saltea de cel puțin 18 cm înălțime, Este înălțimea ideală când alegi salteaua pentru dormitorul tău. Dacă tot vorbim de cifre, atunci află că salteaua trebuie să fie cu 15 cm mai lungă decât persoana care o va folosi. Trebuie să fie destul loc în pat, nu?

Ia în considerare matlasarea. În general, saltelele sunt matlasate cu o serie de materiale textile precum lână sau fibre sintetice și spumă. Vrei o saltea mai călduroasă? Este clar că va trebui să optezi pentru una matlasată cu lână.

Citeste si: Cum scoti o incapere din anonimat.

Sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi salteaua cea nouă pentru dormitorul tău. Salteaua este un element important al dormitorului, deși nu este tocmai le vedere, ea joacă rolul decisiv pentru un somn liniștit și odihnitor.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply