Cum scoti o incapere din anonimat cu covorul potrivit (1)

0

covorul-potrivit

Covorul potrivit – cât de dificil este să iei o decizie atunci când obiectul pe care ţi-l doreşti este disponibil în mii şi mii de culori, modele şi materiale? Specialistul nostru îţi uşurează munca şi propune trei criterii la care să fii atent atunci când vrei să scoți o încăpere din anonimat cu  covorul potrivit.

Elena Miron este home designer la kika, iar în afară de amenajarea magazinului se ocupă şi de consilierea clienţilor pentru serviciul de consultanţă de design de interior.

Citește și: Covorașele, un beneficiu pentru amenajare.

În prezent, covorul pierde teren la noi în faţa parchetului ieftin sau a gresiei. Tot mai mulţi români sunt tentaţi să ignore complet acest obiect pe care bunicile noastre îl iubeau şi în realizarea căruia puneau cele mai frumoase motive tradiţionale româneşti.

Da, reţine praful şi da, trebuie aspirat constant, însă covorul trebuie privit şi din alt punct de vedere, aşa cum ne sugerează specialistul nostru: „O încăpere poate fi scoasă din anonimat prin covorul pe care îl alegem. El poate fi piesa de bază a încăperii dacă optăm pentru o culoare puternică sau pentru un model interesant, mai ales dacă mobilierul pe care îl avem păstrează nuanţele neutre ale lemnului sau e în culori deschise. Covorul potrivit poate întregi stilul camerei şi poate crea un aspect unitar şi omogen”.

Nu este greu să alegi un covor potrivit pentru oricare dintre camerele casei dacă ştii exact care sunt nevoile tale.

Citește și: 4 idei simple pentru casă.

Oferta de pe piaţă, din fericire, este foarte variată la acest capitol, iar criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când alegi un model sau altul sunt doar trei: estetic, funcţional şi dimensiunea camerei în care îl vei pune.

Citește aici partea a doua a articolului. 

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply