(P) Ghid exhaustiv: Cum să alegi un blender eficient

0

Cocktailuri congelate, sosuri pentru salate, supe – blenderele pot face totul, dar care este cel mai potrivit pentru tine?

Un blender este cel mai folosit pentru prepararea de smoothie-uri, supe și milkshake-uri, dar pot crea, de asemenea, mese delicioase de la zero. Unele sunt capabile să prepare lucruri precum pesto și unturi de nuci, în timp ce altele îți permit să prepari maioneza.

Există mai multe tipuri disponibile, deci cum se compară un model ieftin cu un super blender de mare viteză (cunoscut și sub numele de blender de înaltă performanță)? Și cum te asiguri că îl cumperi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale? Iată un ghid exhaustiv care să te ajute.

Blender de blat sau blender vertical?

Deși este minunat să crezi că vei folosi un blender pentru o multitudine de noi aventuri culinare, adevărul este că, dacă vei ajunge să îl folosești doar ocazional pentru smoothie-uri și shake-uri de fructe, atunci un blender vertical va face treaba și te va costa și mai puțin.

Dar dacă amesteci des cu ingrediente precum fructe tari, semințe, legume și gheață, vei avea nevoie de puterea pe care doar un blender de blat o poate oferi.

Dacă ești căutarea unui blender cu care să prepari amestecuri grele, nu poți pierde din vedere un blender de înaltă performanță (super blender). Acesta oferă mai multă versatilitate decât ceea ce poți obține de la un blender obișnuit și este și foarte puternic, abordând o gamă întreagă de sarcini.

Aceste super blendere de mare viteză pot fi comparate cu echipamentele all-in-one, deoarece pot face lucruri precum:

  • macină făină
  • taie sau zdrobesc ingredientele umede și uscate
  • zdrobesc cantități mari de gheață într-un aspect asemănător zăpezii
  • creează supă fierbinte (peste 70° C) în aproximativ cinci minute din ingrediente complet crude, folosind doar fricțiunea lamei
  • fac unturi din nuci
  • creează paste de condimente
  • fac aluat
  • transformă legumele tari precum varza într-o consistență netedă ca mătasea (cu ajutorul apei)

Alte lucruri de luat în considerare la cumpărarea unui blender

Capacitatea vasului – De câte porții ai nevoie? Capacitatea vasului de blender poate varia de la un blender mic de 600 ml, cu o singură servire, la un blender de 2 litri pentru o întreagă familie. Reține că unele vase pot fi greu de ridicat și mișcat, mai ales atunci când sunt pline. Gradările de măsurare pe partea laterală a vasului pot fi, de asemenea, un instrument util de gătit pentru a indica cât de mult poate face față blenderului.

Materialul și forma vasului – Un vas de sticlă este mai greu și predispus la spargere dacă este scăpat. Vasele din plastic sunt mai frecvente decât sticla, dar sunt mai susceptibile de a se păta cu anumite alimente (cum ar fi curcuma de exemplu). Vasele pot fi pătrate sau rotunde. Producătorii le proiectează într-un mod care permite ingredientelor să fie distribuite în mod eficient în jurul blenderului, dar există și alți factori precum lamele și forța de rotire (cuplul) care afectează performanța.

De blat sau în dulap – Unele modele de blender arată suficient de bine pentru a fi afișate pe blatul de bucătărie, deși pot ocupa mult spațiu. Dacă intenționezi să ții blenderul în dulap, verifică dacă ai spațiu pentru acesta și amintește-ți că blenderele grele pot fi greu de ridicat din locurile incomode.

Ușor de utilizat și de curățat – Un model de blender cu lame detașabile poate ajuta la curățar. Vasele cu lame încorporate sunt încă în regulă dacă vasul are o bază mai largă, astfel încât este mai ușor să îndepărtezi bucățile prinse care stau sub lame. Sfat pentru curățare ușoară: Pune apă caldă în vas și o picătură de detergent și pornește-l pentru câteva secunde. De asemenea, este o idee bună să cumperi un vas sigur pentru mașina de spălat vase, dar verifică dacă acesta se va potrivi în mașina de spălat vase. Capacele pot fi greu de curățat, mai ales dacă sigiliile trebuie scoase mai întâi și dacă o mulțime de ingrediente se stropesc de capac. Confortul general este important, cum ar fi dacă este ușor să fixezi vasul la loc și să răzuiești ingredientele de pe părțile laterale ale blenderului.

Setări de viteză – Blenderele au nevoie de trei setări de viteză pentru a fi eficiente – înalt, jos și puls. Multe blendere oferă o funcție de pornire gradată care aduce încet lamele la viteza dorită, reducând stropirea. Unele modele au chiar funcții preprogramate, cum ar fi supă, smoothie verde sau sorbet.

Setarea pulsului – Setarea pulsului oferă o scurtă explozie de energie și este utilă pentru cantități mici de alimente, în special alimente uscate, pentru a ajuta la distribuirea sarcinii și a încuraja o consistență uniformă.

Controale și construcție – Comenzile pot fi butoane, cadrane reglabile sau touch pad-uri. Touch pad-urile sunt cel mai ușor de curățat, dar caută comenzi care sunt sigilate bine, astfel încât alimentele să nu poată pătrunde în nici o crăpătură din jurul lor. O bază solidă, grea, cu prindere antiderapantă este de asemenea utilă, astfel încât blenderul să rămână stabil pe blat.

 

Sursă foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply