Gradina pe picioroange

0

Ce faci daca solul din jurul casei este sărat, bolovănos, nisipos și lipsit complet de harul de a rodi? Poți să aduci o basculantă de pământ fertil și să rezolvi problema, deși te avertizez că este foarte complicat și costisitor, iar rezultatele efective apar după circa un an, sau – mai simplu – organizezi gradina pe picioroange.

grădina pe picioroange

Soluția este foarte simplă, practică și cu rezultate imediate. Nu lua în seamă nici platele din vasele din poză, nici aglomerația. Am ales poza special pentru a putea înțelege la ce mă refer! O astfel de grădină pe picioroange se poate amenaja practic oriunde. În spatele casei, de o parte și de alta a unei alei, în jurul casei, în zona verde din jurul casei.

Citeste si: Ingrijirea pomilor fructiferi vara

O grădină pe picioroange are o sumă de avantaje clare. Poți multa și reorganiza curtea după cum ai nevoie. Plantele suportă să fie mutate dacă răman în aceleași condiții de mediu. Poți planta și soiuri sensibile pentru că acestea pot fi ușor puse la adăpost în sezonul rece. Grădina pe picioroange este ușor de întreținut pentru că riscul atacurilor cu dăunători este mai mic. Poți planta orice tip de plante inclusiv plante curgătoare pentru că picioroangele te lasă să faci asta. Grădina pe picioroange poate fi organizată și pe o suprafață betonată nu doar în cazul unui sol neprietenos și este mult mai elegantă și mai interesantă decât o amenajare în ghivece.

Citeste si: Iunie 12 sfaturi pentru gradina

Folosește vase de lut pentru că sunt cele mai bune, ideale fiind cele nesmălțuite. Suporturile pentru grădina pe picioroange pot avea – și este chiar recomandat – diametre și înălțimi diferite pentru a cât mai mare diversitate și pentru a avea posibilitatea de a realiza un decor elegant așa cum se cuvine pentru grădina din jurul casei.

Gradina pe picioroange poate oferi satifacții similare cu o gradină autentică, chiar cu un plus de avantaje.

Cele mai comune flori plantate în ghivecele suspendate sunt petuniile (sunt disponibile în numeroase culori și sunt ușor de întreținut) și mușcatele curgătoare (sunt ușor de întreținut, sunt rezistente, iar pentru efecte maxime, alege muscate de culori diferite), dar la fel de potrivite sunt și clematite și iederă pitică. Pentru ghivece suspendate ai nevoie de flori colorate, care rămân înflorite cât mai mult timp. Le poți combină, dar ideal este să folosești un singur tip de plantă. Ideale sunt și begoniile – excepțional de frumoase în multe culori, rezistente și cu flori frumoase.

Citește și: Flori de sanziene, florile magice ale verii

Campanula este ideală pentru grădina pe picioroange este foarte frumoasă, rezistentă și ușor de îngrijit. Sângele voinicului – ideală pentru ghivecele suspendate, are flori viu colorate și rămâne înflorită pe tot parcursul verii. În plus are flori de culori diferite. Iubește soarele și nu are nevoie de apă în fiecare zi, ceea ce o face ideală pentru grădina pe picioroange.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply