Cum alegi plantele perene de gradina

0

Deși poate părea complicat există câteva reguli simple de care trebuie să ții cont atunci când alegi plantele perene de grădină. Alegera coractă și înspirată a florilor poate mențină grădina frumoasă tot sezonul verde, cu îngrijiri minime. Trucul de bază este să alegi flori adaptate solului și gradului d eluminozitate al grădinii, dar și flori care să înflorească succesiv sau în mai multe reprize.

plantele perene de grădină

Plantele perene de grădină cuprind cele mai numeroase specii, cu o diversitate mare de soiuri.

Pentru sezonul de primăvară cele mai bune sunt plante bulboase: ghioceii, Crocus, Narcissus, Tulipa, adică ghiocei, brânduse de grădină, narcise și lalele. Urmează a doua serie de flori de primăvar, adică irișii bujorii și crinii care fac trecerea de la flori de primăvară la flori de vară. Bulboasele se pot folosi în culori pure sau în amestecuri, acestea din urmă fiind foarte decorative când sunt amplasate lângă arbori de talie mare. Un efect deosebit se obține prin combinarea bulboaselor cu bienalele. Nu omite arbuști cu flori (liliacul, iasomia)

Bulboasele din flora spontană sunt perfecte pentru zona de stâncărie sau în curțile caselor de la deal și munte.

plantele perene de grădină

În terenul plan, plantele perene de grădină trebuie aranjate după înălțime descrescător pentru a avea o așezare ce pune în valoare fiecare tip de plantă. Un truc foarte bun este să aranjezi și să organizezi plantele în așa fel încât acestea să se întrepătrundă pentru că vei obține un joc pe înălțimi, culori și forme spectaculos.

Când alegi plantele perene de grădină nu le omite pe cale care se vor simții bine în zona scărilor, a aleilor sau potecilor și bordurilor de piatră, beton sau lemn.

Ideale sunt Sedum sau iarba grasă, Geranium ce cuprinde câteva sute de plante perene, toate preferand locurile însorite cu sol calcaros, sarac și permeabil sau Alyssum ideale pentru zona de bordura, pentru terenul cu pietriș si sol sărac.

În terenurile cu pantă, platele perene de grădină ajută la rezolvarea oricăror situații. Poți realiza mici alpinării cu bolovani, dispuși în așa fel încât între ei să rămână spațiu pentru plantă. Gențiana, Myosotis, Artemisia, Dianthus, Alyssum sunt alegeri perfecte. Nu uita Campanula, Phlox, Saxifraga și Primulele.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply