DIY: Lumanari decorative pentru casa si gradina

0

lumanari3

Ideea de a face lumanari decorative pentru casa si gradina este o provocare pentru adeptii principiului  “do it yourself “, din pacate prea putin aplicat la noi. Dar, pentru ca echipa Casa si Gradina sustine ideea de a face cu mana ta  reconditionari, imbunatatiri si mici obiecte care sa-ti coloreze universul de acasa, credem ca principiul “do it yourself ” o sa castige noi adepti.

Asa ca lasam provocarea lumanari decorative pentru casa si gradina. Inventaul necesar: borcane, nisip, lumanatile de botez ale copilului sau altele asemenea, cateva crengute uscate, capace, sfoara, ceva vopseluri, putin lac si multa imaginatie.  Sa facem, deci, lumanari decorative pentru casa si gradina si ca sa  dam aripi imaginatiei venim cu cateva idei, trucuri si sfaturi pentru a face efectiv, aceste lumanari decorative.

– In loc de nisip (care trebuie cernut si spalat inainte) pot sa folosesti faina de grau amestecata cu malai ca sa ai o nuanta galbena suava, sau cu pudra de creta colorata. Foloseste vopselurile de oua pentru Paste care au ramas si coloreaza cu acestea nisipul sau fainurile.
– Cele mai bune foloseste crengute de brad sau feriga. Se pastreaza pentru multa vreme verzi.
– Poti sa face capace pentru aceste lumanari decorative pentru casa si gradina. Foloseste vopseluri si lacuri ca sa le dai o fata noua.
– Poti acoperi capacele cu materiale colorate, lipite cu aracet, pe care apoi le protejezi cu doua straturi de lac.

Citeste si : Idei decorative cu lumanari

– Nu te stradui ca lumanarile decorative sa fie perfecte si, daca faci mai multe, nu le face identice. Farmecul lor sta tocmai in imperfectiuni care sunt dovada ca au fost facute cu mana ta si sunt rezultatul imaginatiei tale. (Nu-i nevoie sa spui ca noi ti-am dat ideile, desi ne-ar bucura!)

Citeste si: Amenajarea casei folosind principii de Feng Shui traditional

– Foloseste sticulete de parfum goale, pe care le poti umple cu parafina si la care adaugi fitil. Pune sticuletele in borcane mari si agata-le. Vei avea cele mai interesante lumanari decorative pentru casa si gradina, plus ca vor fi si aromate.

Spor la treaba!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply