Amenajarea casei folosind principii de Feng Shui traditional

0

 

Nefiind un stil de design interior cu reguli clare pentru fiecare zona din casa, ne vom baza pe principii si nu pe reguli fixe.

Pornind de la zona de la intrare, trebuie sa creezi zone luminoase si care promoveaza activitatea (cu energii Yang – dinamice – pozitive) in living, bucatarie si culoare, iar in zonele de relaxare (dormitor, biblioteca cu zona de lectura) vom promova energiile Yin (statice) pozitive.

Zona intrarii este bine sa fie deschisa catre centru casei, deci vom pastra destul de liber spatiul dintre usa apartamentului (casei) si zona de primire. Bineinteles ca vom tine seama si de alte cerinte legate de incalzire, ventilatie, structura de rezistenta, existand o conlucrare buna intre consultantul de Feng Shui si arhitect sau designer de interior.

Zonele vitrate vor fi amplasate in spatiile cu energii Yang pozitive, desigur in functie de configuratia energetica pentru casa sau apartamentul pe care il amenajam. Daca spatiul este deja amenajat, vom putea bloca energiile Yang negative cu draperii sau paravane.

Culorile potrivite

Culorile din living si bucatarie pot fi mai intense: pereti, perdele/draperii, mobilier si decoratiuni. Pastrati proportia dintre spatiu si mobilier/decoratiuni: nu folositi prea mult mobilier in spatii mici sau prea multe tablouri. Folositi oglinzi si lumini pentru crearea unui spatiu dinamic si pentru a favoriza circularea energiilor Yang.

In dormitor, vom cauta sa promovam acumularea energiilor Yin in pereti. Zona de odihna va avea deci o atmosfera linistita data de culori pastelate pentru perdele si pereti, precum si prin forma mobilierului (folositi forme regulate – patrat si cub).


Articol EXCLUSIV online
Text: Miruna Macavei
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply