Grădina din ghivece cu flori se îngrijește ușor și este elegantă

0

Poți “desena” și tu o grădină de top formată numai din ghivece cu flori. Dar, pentru a obține un rezultat spectaculos, nu trebuie să lași nimic la voia întâmplării, deoarece fiecare amănunt contează: modelul, mărimea și materialul ghivecelor, florile cu care le umpli, amplasarea.

Ghivecele cu flori se îngrijesc mai ușor decât rondurile. Începe prin a alege tipul și mărimea lor, în funcție de ce amenajare dorești: elegantă, rustică, mediteraneeană, romantică… Este de preferat să nu alături vase de forme, modele, mărimi sau stiluri diferite decât dacă prin asta urmărești să obții un anumit efect. Mai puțin înseamnă mai mult, mai ales în grădinile mici, iar uneori un singur vas cu flori frumos și bine amplasat este suficient pentru un decor rafinat. Dar cum gusturile nu se discută, ghivecele pot fi alese și schimbate de câte ori dorim – până la rezultatul mulțumitor pentru fiecare dintre noi.

Florile pot fi în armonie sau în contrast coloristic cu ghivecele, iar gama de aranjamente este nesfârșită: de la flori de același tip și de o singură culoare până la combinații florale de soiuri, talii, porturi și culori diferite. Florile care înfloresc neobosit, precum petuniile, verbinele sau mușcatele, sunt ideale. Orice amenajare realizată cu ghivece cu flori va arăta bine dacă florile sunt mereu proaspete și pline de viață, de aceea nu neglija udările și fertilizările regulate și nici îndepărtarea permanentă a florilor trecute sau uscate.

Aranjamentele din aceleași tipuri de flori, dar de culori diferite, sunt foarte frumoase, mai ales în vase mai mari, care să permită crearea unui model colorat. Panseluțele sunt o alegere inspirată.

Alte idei pentru o grădină din ghivece cu flori:

• Un ghiveci din tablă, ca un cilindru modelat cu artă, va atrage privirile prin ineditul materialului și al modelului. Florile colorate se potrivesc de minune în astfel de ghivece.

• Ghivecele din ceramică nesmălțuită sunt variate; unele se potrivesc amenajărilor cu aer mediteraneean, altele au un aer rustic. Primele vor găzdui plante precum leandrii, celelalte – flori precum mușcatele.

Citeste si:  Flori care te vindeca. Care sunt acestea si la ce te ajuta

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply