Cum se îngrijește mușcata englezească. Totul despre Geranium

0

Genul Geranium sau mușcata englezească cuprinde peste 400 de specii de plante erbacee, cele mai multe perene. Geranium, mai cunoscută sub numele de mușcată englezească, fără a avea o legătură cu mușcata este o plantă foarte decorativă perfectă pentru ghivece mari, așezate afară, pe terase sau în grădini.

Citeste si: Ghiocei si branduse albastre. Primavara din gradina

Geranium iubește soarele așa că locul ideal pentru acestea este cel mai însorit punct din grădină. Poate sta foarte bine în ghivece pe asfalt, beton sau în imediata vecinătate a pereților casei, dar și în ghivece supendare sau jardiniere. Geranium rezită foarte bine la îngheț, așa că nici măcar nu este nevoie să o pui la adăpost, iarna, având nevoie doar de un strat d epământ suplimentar pentru a face față iernilor geroase.

Geranium are frunze verde-mat sau gri și flori formate din cinci petale, iar culorile variază de la roz la purpuriu și mov.

Planta are nevoie de un sol calcaros, permeabil, are nevoie de apă din abundență, dar fără a suporta apa băltită (un motiv în plus pentru a sta în ghivece, cu strat de pietriș la bază, pentru stimularea drenajului). Geranium face flori în valuri, toată vara, iar pentru a-i prelungi perioadă de înflorire, florile ofilite trebuie rupte. Stimulezi înflorirea administrând îngrășământ, dar în cantități moderate și relativ de rar. Este suficient de dpuă-trei ori în cele trei luni de vară.

Citeste si: Fereastra cu flori. Cateva sfaturi pentru jardiniere

După ce trece perioada de înflorire tulpinile se retează de la bază, se răresc udările și nu se mai administrează îngrășăminte.

Geranium se înmulțesc prin semințe sau divizare a tufelor. Semințele se răsădesc primăvară, și pentru variantele perene și pentru cele anuale (acestea fiind ideale pentru jardiniere și vase mici, suspendate), direct în ghivece sau în grădină, iar divizarea tufelor se face toamna după ce planta întră în repaus (după ce pierde toate frunzele).

Geranium poate fi atacată de limacși, dar în general este o plantă rezistentă și fără inamici. Este iubită de gâze și albine și are un parfum delicat, dar nu la toate soiurile.

Citeste si: Alimente exceptionale cu efect antibiotic

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply