Ghiocei si branduse albastre. Primavara din gradina

0

ghioceiOficial ghioceii sunt flori sălbatice care cresc la marginea pădurilor sau în gradini, fără să fie cultivați anume. Cu toate acestea poți să cultivi ghiocei și brânduse albastre la tine în grădină pentru a avea propria ta grădină de primăvară, la tine în curte.

Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

Poți avea ghiocei în grădina ta, începând de pe la mijlocul lui februarie cu foarte puțin efort, pentru că deși par foarte  sensibili, ghioceii și brândușele albastre sunt flori extrem de rezistente și foarte ușor de întreținut și cultivat.

Practic despre  ghiocei și brândușe albastre se poate spune că sunt printre cele mai rezistente plante la temperaturi scăzute, și pot fi  cultivați la orice altitudine, până pe la 1500 de metri înălțime, fără nici un fel de probleme. Vor răsării și vor înflorii la momente diferite în funcție de cât de grea și de geroasă a fost iarna, dar și în funcție de grosimea stratului de zăpadă.

Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

Despre ghiocei și brândușe albastre, adică aceste plante perene cu bulb, se poate spune că au capacitatea de a simți  grosimea straului de zăpadă și vor răsări numai când acesta este mai mic decât înălțimea la care pot să crească plantele.

ghiocei - CopyPartea cea mai fumoasă este că poți crește în ghivece, în casă, ghiocei și brânduse albastre. Plantând bulbii în vase la  începutul lui ianuarie sau aducând vasele cu bulbi, de afară, în casă, la începutul lui februarie.

Citeste si: Marul din gradina

Despre cultivarea ghioceilor în curte trebuie spus că aceștia preferă locurile umede, umbroase, astfel că pot să apară  spontan la baza arbuștilor, pomilor sau pe lângă garduri, ori în zonele mai adânci și umbrite din curte. Pentru a crește frumos grhioceii, dar și brândușele albastre au nevoie de un sol fertil, bogat în substanțe și săruri minerale.

Dacă vrei să-i plantezi adună bulbii la finele lui august, păstrează-i într-un loc uscat, răcoros și întunecat penă la finele lui noiembrie, apoi plantează-i. Este foarte important ca pământul să se poată drena usor și să fie afănat. Bulbii se plantează la o adâncime de circa 10 centimetri, într-o zonă semiunbrită din grădină.

Citeste si: Zambile pentru ghiveci

Ghioceii au tendința de a împânzind perimetrul în care sunt cultivați, astfel că ân câțiva ani vei avea o mulțime de ghiocei. Pentru brândușele albastre condițiile sunt identice și cele două plante vor putea crește foarte bine împreună cu un efect spectaculos în grădina ta.

Sursa foto: ©Virynja-Fotolia. com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply