Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

0

lucrarile de primavara in gradina?????????????Vine, vine primavara, iar lucrarile de primavara in gradina trebuie sa inceapa. Am facut o lista cu prioritati si ne-am straduit sa urmarim etapele in ritmul in care trebuie facute.

Aceasta perioada de final de februarie este ideala pentru a face ordine printre unelte, a repara, ceea ce trebuie reparat, a ascuti cutite si clesti si a verifica furtunul de gradina, robinetii si rezervele de sfoara pentru legat. Lucrarile de primavara in gradina inseamna si un plan cu ceea ce vrei sa sadesti, dar si o lista cu seminte pentru flori, gazon si legume timpurii. Nu uita sa pui pe lista si un mar, un par sau vreo doi caisi. E mare pacat sa ai un petec de pamant pe langa casa si sa nu ai un pom cu fructe.

Citeste si: Planteaza acum, mananca la primavara usturoi si ceapa

O alta lista si alte planuri trebuie facuta pentru nevoile plantelor din casa: pamant nou, ingrasaminte, ghivece noi. Fiecaruia dupa nevoi. Lucrarile de primavara in gradina includ si balconul, podul casei si beciul. Si prin locurile acelea este nevoie de putina ordine, si o trecere in revista a necesitatilor.

Lucrarile de primavara in gradina din casa incep cu administrarea de ingrasaminte. Folositi-le pe cele mai bogate in azot pentru plantele ce infrumuseteaza prin frunze. Ingrasamintele bogate in fosfor si potasiu ajuta plantele sa aiba radacini puternice si sa infloreasca abundent.

Citeste si: Casa înconjurată de flori superbe. Povesti de primavara

Afara, in gradina cea mare, lucrurile sunt ceva mai complicate. Incepe prin a curata gradina de uscaturi, frunze moarte ori alte resturi. Este perioada perfecta pentru toate acestea pentru ca zapada s-a topit, alta nu prea mai sunt sanse sa vina, iar o gradina curata este mai usor de readus la viata.

Repara gardul si trece in revista starea gardului viu. Trebuie curatat cu atentie, tuns sau indesit cu arbusti noi, dupa caz.

Lucrarile de primavara in gradina continua cu afanarea solul si nivelarea acestuia. Urmeaza sa fertilizezi pamantul cu gunoi de grajd, muschi de turba si compost. Operatiunea se face in doua trei etape, iar pe prima o poti face la finele lui februarie, iar urmatoarele din doua in doua saptaamani. Daca se intercaleaza si o ploaie buna, e perfect!

Citeste si: Marul din gradina

Trece in revista plantele vesnic verzi. Trebuie tunse, curatate si rarite daca este cazul. Operatiunea este perfecta pentru luna martie. Tot in martie trebuie plantati bulbi pentru plantele perene cu bulb si trebuie ingrijit gazonul. Lucrarile de primavara in gradina implica si refacerea acestuia de la fertilizare pana la umplerea spatiilor goale.

Lucrarile de primavara in gradina in martie sunt concentrate pe ingrijirea pomilor de frunze si ramuri uscate si bolnave. Se sapa la radacina lor, se adauga balegar sau compost si se acopera cu pamant sapat. In plus, in zilele mai calduroase, pomii se stropesc cu solutii contra bolilor si daunatorilor. Planteaza noi pomi fructiferi, inedeseste gardul viu si curata, daca trebuie iedera.

Citeste si: Gradina Feng Shui

Lucrarile de primavara in gradina, in aprilie au pe lista rasadirea semintelor pentru plantele care vor inflori in vara si la toamna si lucrarile pentru trandafiri: ingrasaminte, taieri, plantarea butasilor.

Spor la treaba si primavara frumoasa!

Sursa: casa-gradina.ro
Suursa foto: ©KUHäßle/Fotolia/©Gorilla/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply