Planteaza acum, mananca la primavara usturoi si ceapa

1

Planteaza acum, mananca la primavara! Daca ai o bucatica de gradina acesta este momentul optim in care poti planta cateva din bunatatile care te vor bucura la primavara.

Planteaza acum, mananca la primavara (1)Citeste si: Planta aromatica, arpagicul

Ce poti planta in aceasta perioada? Usturoi si ceapa. Imediat ce o sa treaca zapada, o sa rasara coltul verde si suculent al firelor de ceapa si usturoi.

Citeste si: Lucrari de toamna in gradina

Si ceapa si usturoiul fac parte din plantele cu bulb. Cumpara usturoi mare si ceapa marunta (arpagic). Alege-le, una cate una si planteaza-le doar pe cele sanatoase.

Capatana de usturoi trebuie sfaramata, iar in fiecare cuib nu trebuie sa pui mai mult de 4-7 catei. Ceapa se pune 2-3 bucati. Desfa camasile de pe bulbii de ceapa si usturoi pana la  ultima in cazul usturoiului si pana cand nu le mai poti desface in cazul cepei.

Citeste si: Plantarea bulbilor toamna

Planteaza acum, mananca la primavara este un indemn pentru realizarea caruia trebuie indeplinite cateva reguli.

Planteaza si ceapa, si usturoiul cu varful in jos, in gropi de 10 centimetri adancime. Acopera ceapa si usturoiul cu un strat de pamant afanat imbogatit cu material organic. Distanta intre cuiburi trebuie sa fie de  20 de centimetri. Nu trebuie udati decat o data daca este cald. Operatiunea planteaza acum, mananca la primavara s-a incheiat. La primavara cand iti vei culege recolta de ceapa si usturoi primavaratec sa te gandesti la noi.

Citeste si: Plantarea bulbilor toamna

Operatiunea planteaza acum, mananca la primavara o poti face si in jardiniere, in balcon. Daca este suficient de cald, recolta o sa fie foarte timpurie, dar la fel de gustoasa. In ardiniere poti avea mai multe recolte.

Sursa: Yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Nu am inteles. Ce inseamna “acum” ? In februarie( cand a aparut articolul) sau toamna??

Leave A Reply