Lucrari de toamna in gradina

0

Cum zilele sunt suficient de reci in aceasta perioada, iar bruma poate sa apara in orice moment, una din cele mai importante lucrari de toamna in gradina este sa aduci in casa, sau sa pui la adapost plantele care nu rezista la frig. Transferul lor in locuri protejate trebuie sa se faca treptat pentru a le permite sa se adapteze la noul climat. O zi calda de toamna este ideala, pentru ca iti pemite sa le duci direct in locul in care vor ierna.

Citeste si: Pamant de flori. Cateva sfaturi pentru gradina ta

In aceasta perioada gradina trebuie curatata de resturile vegetale si burieni. Burienile nu se pun in compost pentru ca sunt pline de seminte. Una din lucrarile de toamna din gradina este stangerea semintelor si punerea lor in conditii corespunzatoare pentru a le putea folosi in primavara care vine.

Citeste si: Decor de toamna in casa. Frunze ceruite si bostani colorati

Pe lista cu lucrari de toamna in gradina se numara, in ordine: sapatul adanc de toamna, formarea musuroaielor de pamant pentru protejarea radacinii trandafirilor si a arbustilor, saparea, tunderea si curatarea gardului viu, tunderea pomilor fructiferi, plantarea de noi puieti si o ultima tundere a gazonului.

Printre lucrarile recomandate este acoperirea trunchiurilor pomilor fructiferi cu un strat gros de var pentru protejarea lor impotriva daunatorilor.

Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

Aduna frunzele cazute. Lasate pe pamant acestea cresc aciditatea solului. Frunzele pot sa fie unul din ingredientele principale pentru prepararea compostului. Mijlocul si sfarsitul toamnei este perioada perfecta pentru a fertiliza solul gradinii. Deci trecem si aceasta pe lista cu lucrarile de toamna din gradina.

In aceasta perioada printre lucrarile de toamna din gradina se numara si plantarea bulbilor de flori, a ierburilor aromatice. Mai poti planta ceapa si usturoi, dar si lalele si zambile, precum si alte plante cu bulb.

Citeste si: Un leagan de gradina si cateva idei practice

Si daca vrei sa faci un serviciu vrabiilor, cintezoilor si altor zburatoare, care trebuie sa treaca prin vicisitudinile unei ierni, poti sa le faci cateva casute, o adapatoare si cateva locuri unde sa le pui constant mancare. O sa ai in felul acesta o gradina foarte vesela in timpul iernii. Noi credem ca este una din activitatile care trebuie trecute pe lista cu lucrari de toamna in gradina.

Sursa:pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply