Plantarea bulbilor toamna

0

Plantarea bulbilor toamnaIncepand din septembrie si pana da gerul si pamantul ingheata, in decembrie este perioada propice pentru plantarea bulbilor toamna, pentru o gradina care sa explodeze in 1000 de culori, primavara. O serie intreaga de plante cu flori anuale infloresc primavara si in prima parte a verii, prin  plantarea bulbilor toamna. Toate soiurile de lalele, zambilele, toate speciile altoite de branduse, crinii si ghioceii, evident, dar si bujorii, freziile si irisii infloresc primavara-vara, daca plantarea bulbilor are loc toamna.

Citeste si: Alegerea bulbilor de toamna

Odata plantati, bulbii vor intra in repaus vegetativ in timpul iernii, iar in primele zile calduroase ale primaverii vor creste armonios si iti vor oferi inflorescente splendide.

Fiecare soi are o perioada anume ideala pentru plantarea bulbilor de toamna, fiecare soi avand propriile cerinte si necesitati. Trebuie sa tii cont de caracteristicile solului, de locul unde are loc plantarea bulbilor de toamna, daca florile prefera lumina directa a soarelui sau daca, dimpotriva, este daca sunt iubitoare de umbra.

Citeste si: Plantarea pomilor fructiferi, sezonul de toamnă. 10 sfaturi utile  

Plantarea bulbilor toamna poate incepe cu cei ai narceselor. Putini stiu, dar bulbii narciselor sunt toxici si pot da reactii alergice. Narcisele au nevoie de un loc semi-umbros, iar bulbii se planteaza in sol la o adancime de 7-10 centimetri si la 5-10 centimetri unul de altul.

Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

Freziile se pot planta in octombrie si noiembrie, in zona bine batuta de soare din gradina. Freziile au nevoie de un sol bine drenat, nisipos si de ingrasamant.

Lalele, printesele gradinilor de de primavara trebuie plantate din septembrie pana la inceputul lui decembrie. Au nevoie de umbra, un sol bine drenat. Alege bulbi sanatosi si trateaza-i impotriva ciupercilor.Plantarea bulbilor toamna

Plantarea bulbilor toamnaSi bulbii de zambile sunt toxici. Oricum atunci cand te apuci de plantarea bulbilor toamna este bine sa pregatesti terenul, iar cand manevrezi si ingropi bulbi este ideal sa porti manusi. Zambilele au nevoie de un pamant gras si bine drenat. Este important sa combini plantele in asa fel incat acestea sa aiba necesitati cat mai asemanatoare daca vrei sa faci o gradina cu flori de toate culorile.

Citeste si: Anemonele prefera frigul

Stanjeneii trebuie si ei tratati cu substante care sa previna atacul ciupercilor si trebuie plantati la o adancime de 15 centimetri, intr-un amestec de pamant de turba si nisip. lasa distanta intre bulbi, pentru ca se indesec singuri.

Si daca nu mai ai rabdare pana vine primavara ai putea incerca sa cresti lalele in pahare. Nu le pune pamant, doar un strat poros sintetic de care sa se poate fixa, apa si ingrasamant. Lasa-le la lumina si la caldura. Infloresc in circa doua saptamani.

Sursa: thechronicleherald.ca

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply