Anemonele prefera frigul

0

Frigul are un rol important in dezvoltarea plantelor cu bulbi care fac flori primavara.

Bulbii hibernali au nevoie de odihna binemeritata sub patura alba de nea pentru a ne putea incanta privirea cu flori viu colorate in timpul primaverii.

Anemonele – preferatele pictorului Luchian

  • Pe tulpini subtiri si fragile, delicatele flori ale pictorului Luchian apar spre sfarsitul primaverii intr-o varietate de culori incredibila.
  • Pot prinde toate nuantele de galben, crem, lila, oranj, rosu, verde, albastru, violet si alb, iar florile pot fi simple sau batute.
  • Originara din zona mediteraneeana, floarea-vantului, cum a fost numita de catre greci, devine populara ca floare de gradina, raspandindu-se in toata Europa incepand cu secolul al XVI-lea.
  • Anemonele se dezvolta cel mai bine in umbra partiala, dar vor tolera si soarele direct daca locuiesti pe undeva, pe la munte.
  • Au nevoie de un sol bogat in substante organice, umed si bine drenat, si de un strat protector pe timpul iernii.

Langa peluza

Anemonele vor arata bine in rocarii sau in brazde si borduri, alaturi de lalele, narcisi sau irisi. Se pot naturaliza pe pajiste si vor face un contrast incantator cu gazonul, dar pot fi cultivate si in ghivece mari.

Unele soiuri de anemone pot fi cultivate si pentru aranjamente in vaze, dar ai grija sa le culegi inainte sa infloreasca.

Vezi cum se ingrijesc si: Carciumaresele, Fucsia, Garofitele, Iasomia de iarna, sau Sangele-voinicului.


Articol publicat in revista Casa si gradina, editia de noiembrie 2009
Text: Patricia Usurelu
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply