Pamant de flori. Cateva sfaturi pentru gradina ta

0

Tipul de pamant de flori pe care il folosesti pentru florile si plantele tale este cel care face diferenta intre o gradina frumoasa si insuccesele in ale gradinaritului, fie ca este vorba despre plantele din casa sau cele din gradina.

pamant de flori

In primul rand trebuie sa respecti regula ca fiecare tip de planta are nevoie de un anumit tip de pamant de flori. Nu cumpara pamant de flori de oriunde. Cel mai bine o faci din magazine specializate sau din florarii. Tipurile de pamant se diferentiaza dupa substantele nutritive pe care le contin si care rezulta din mixul de ingrediente pe care le contine.

Citeste si: 4 sfaturi pentru ingrijirea peluzei

Un pachet bun de panat de flori o sa contina pe ambalaj tipurile de plante pentru care este recomandat, dar si ingredientele, si data la care fost ambalat. Toate aceste informatii sunt importante in conditiile in care un pamant bun trebuie sa fie proaspat, afanat si sa-si pastreze pentru un timp indelungat aceasta structura.

Se poate spune despre pamantul alcatuit dintr-un amestec de turba cu pamant de frunze, pamant de telina, mranita si nisip ca este tipul de pamant de flori general valabil care o sa  convina aproape tuturor tipurilor de plante pentru ca inglobeaza toate calitatile necesare.

Citeste si: Cum se ingrijeste planta dolar

Pentru cei amatori in ale gradinaritului trebuie spus ca un pamant care contine un procent mare de turba trebuie folosit doar amestecat cu nisip sau pamant de telina, pentru ca, desi este un pamant bogat in nutrienti, care stimuleaza cresterea tuturor plantelor, are dezavantajul de a avea un pH prea acid si o capacitate prea mare de retinere a apei, ceea ce poate duce la putrezirea radacinilor.

Un alt sfat util este fertilizarea pamantului. O poti face fie adaugand un nou strat proaspat de pamant in ghiveciul plantelor, fie schimband complet pamantul fie, cel mai des, adaugand fertilizator. Trebuie tinut cont de nevoile fiecarei plante de impactul fertilizatorului asuptra solului (daca modifica sau nu pH-ul acestuia), si de perioada din an in care faci fertilizarea (plantele nu se fertilizeaza in perioada lor de stagnare, ci doar la inceputul perioadelor de vegetatie). Fertilizarea se poate realiza fie cu substante lichide care se dilueaza in apa, fie cu bastonase sau chiar granule.

Citeste si: Cum se obtine compostul

In loc de final la lectia despre gradinarit si pamant de flori, sa mai adaugam ca plantele din interior au nevoie de un sol diferit de cel folosit la imbunatatirea solului la plantele din exterior.

Sursa: wikihow.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply