Marul din gradina. Marul se intretine usor si nu necesita ingrijiri speciale

0

Ai o bucatica de pamant in jurul casei? Planteaza un mar. Marul din gradina este un pom fructifer usor de intretinut, face fructe in doi-trei ani, nu creste foarte inalt, nu are radacini adanci, nu necesita ingrijiri speciale.

marul din gradina

Citeste si: Alegerea arborilor pentru gradini mici  

Cateva sfaturi ca sa te bucuri de marul din gradina

→ Alege soiul de mar potrivit pentru tipul de pamant pe care-l ai in gradina.

→ Alege pomii care infloresc in primavara pentru a beneficia de fructe.

→ Pentru marul din gradina, cel mai bine este sa cumperi un mar tanar, de 1 an, cel mult 2 ani. Alege un soi de mar pitic. Pentru o gradina este cea mai buna solutie.

Citeste si: Aronia, arbustul minune

→ Marul se planteaza la inceputul toamnei sau primavara. Inainte de a-l planta indeparteaza pamantul de pe radacini, cu grija ca sa nu le rupi, si apoi tine copacul intr-un recipient cu apa pentru cateva ore.

→ Radacinile uscate trebuie taiate, deoarece copacul nu va putea abosrbi substantele nutritive din sol cu ajutorul acestora.

Citeste si: Gradina de la tara

→ Marul trebuie plantat intr-o groapa suficient de mare. Pune copacul in mijlocul acesteia. Copacii tineri trebuie sustinuti, pana cand radacinile vor fi suficient de puternice, mai ales cei plantati toamna, si care vor avea de trecut peste viscolele din iarna. Dupa plantare se uda intens doua-trei zile la rand.

Citeste si: Un smochin in ghiveci

→ Taie crengile marului daca este necesar. Se vor indeparta toate crengile uscate ale copacului, imediat dupa plantare. Operatiunea se va repeta in fiecare primavara. Dupa primii doi ani de crestere, poti incepe sa-i dai coroanei copacului forma dorita, chiar daca asta inseamna sa tai si din crengile bune.

→ La inceputul iernii marul din gradina trebuie fertilizat. Solul in jurul radacinii merilor tineri trebuie propejat cu paie, in timpul iernii, iar fertilizarea se repeta in primavara. Alege fertilizatori organici. Merita, mai ales daca e vorba de marul din gradina ta.

Sursa foto; pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply