Gradina englezeasca. Ce are caracteristic si cum o amenajezi

0

Grădina englezească este cea mai fumoasă grădină, dar în ciuda ideilor preconcepute este mult mai ușor de amenajat, organizat și întreținut decât pare la prima vedere. Afla, în linii mari care sunt secretele pentru o grădină englezească și câteva trucuri.

grădina englezească

Gazonul este esențial în grădina englezească și trebuie să ocupe o suprafață de la 20 la 60% din grădină. Inevitabil trebuie îngrijit. Importantă este pregătirea terenului și tunsul gazonului. Tot important este să alegi tipul de gazon potrivit pentru tipul de sol și gradul de iluminare al grădinii.

Citeste si: Ingrijirea pomilor fructiferi vara

Un alt pas important pentru grădina englezească este zona cu pietriș, dale sau alei. gardurile vii nu pot să lipsească dintr-o grădină englezească și trebuie așezate la limita grădinii sau în zonele de separare din grădină, dacă ai spațiu mai mult la dispozitie.

Citeste si: Plantarea gazonului toamna

Grădina englezească tolerează și chiar urmărește combinarea zonelor cu flori cu cele destinate legumelor. În plus este aproape obligatoriu să amenajezi o sufragerie în aer liber, iar alegera unor elemente de decor simple, din lemn, dar neapărat practice și comode.

Forma joacă un rol distinct într-o grădină în stil englezesc. Stilul traditional este pătrat, dar în prezent, grădina poate fi adaptată la orice formă.

Citeste si: Trei sfaturi despre trandafirii urcători

Evident că petele de culoare din grădina englezească sunt florile. Clasice pentru grădina englezească sunt plante perene, cum ar fi hibiscus, hortensie, Phlox și cele anuale galbenele și panseluțe. Nu uita de trandafiri! Trandafiri sunt esențiali pentru o gradină englezească. Oicefel d etrandafiri sunt perfecți pentru gădina englezească.

Citeste si: Pregatirea terenului pentru gazon

Tufele de înălțimi diferite pot contribui la definirea și personalizarea spațiului în gradina englezească.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply