Plantarea gazonului toamna

0

Ne-am gandit sa-ti dam cateva sfaturi despre plantarea gazonului toamna, in conditiile in care gazonul este esential intr-o gradina, indiferent cat este de mare sau de mica. Gazonul este insa esential intr-o gradina mare, pentru a permite folosirea terenului in conditii estetice.

plantarea gazonului de toamna

Cea mai buna solutie este plantarea gazonului, toamna. Pentru un demers reusit ai nevoie de ca pamantul sa fie bine pregatit mai ales daca plantarea gazonului o faci toamna. Suprafata pamantului va trebui sapata bine pentru a scapa de burieni. Daca suprafata pregatita pentru plantarea gazonului toamna este pietruita ai nevoie de un strat de circa 10 centimetri de pamant sau pamant cu nisip pentru plantarea gazonului. Trebuie spus ca un gazon frumos are nevoie de pamant nisipos.

Citeste si: Dă culoare pământului din gradină!

La plantarea gazonului toamna tine cont de caracteristicile terenului si de utilizarea pe care o va avea. Exista gazon pentru sezonul rece, care incepe sa creasca din martie, potrivit zonelor montane, unde veriile sunt mult mai blande sau gazon pentru sezonul cald, care creste numai dupa ce temeperatura trece de 10-15 grade Celsius. Daca locul este foarte insorit alge un gazon rezistent la soare si, invers, daca locul este umbrit tot timpul zilei, alege unul care toleraza aceste conditii.

La plantarea gazonului toamna tine cont si de ce activitati vor avea loc pe acea parte a terenului. Cel mai bine, pentru curtea casei este sa alegi gazon rezistent, care sa nu sufere transformari in momentul in care calci pe el sau atunci cand copiii se joaca in gradina.

Citeste si: Cea mai frumoasa gradina

Trebuie tinut seama, la plantarea gazonului toamna, de densitatea de imprastiere a semintelor. In principiu nu este nici o problema daca este prea des, dar este necesar sa fie cat mai uniform cu putinta. Pentru uniformizare sau daca ai observat goluri se poate semana gazon suplimentar. Plantarea gazonului toamna vine cu avantajul ca acesta poate fi si fertilizat, iar eventualele substante toxice se vor drena pana in primavara. Pentru gazonul din curte este ideal sa folosesti ingrasamant organic.

Citeste si: În loc de gazon. Armeria maritime

O buna masura la plantarea gazonului toamna este ca dupa insamantarea terenul sa imprasti un strat uniform de unul-doi centimetri de nisip. Acesta asigura o buna protectie semintelor si in combinatie de ploile si zapada o sa asigura o densitate ideala pentru terenul plantat cu gazon care, asa cum spuneam, iubeste terenul nisipos.

Sursa foto: belvedereaustin.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply