Dă culoare pământului din gradină!

0

Acum ai prilejul să te detaşezi şi să priveşti relaxat miracolul înfăptuit de natură în propria ta grădină. Însă tabloul poate fi incomplet dacă suprafaţa goală a solului nu este îmbrăcată. Soluţia?  Plante târâtoare.

1

Veronica Peduncularis (Waterperry Blue) mai este cunoscută în popor şi ca şopârliţă. Este o plantă perenă căreia îi plac solurile bine drenate, sărace în nutrienţi, dar expuse la soare. În aceste condiţii, primăvara ţese rapid adevărate covoare de flori. Acestea sunt de culoare albastru deschis şi nu depăşesc înălţimea de 10 cm. Crearea unui asemenea covor atrage după sine apariţia râmelor în sol. Acest aspect determină o mai bună aerare a solului şi, implicit, o mai bună absorbţie a apei.

Citeste si: O idee eleganta: decoratiuni de vara cu plante aromatice

2Vinca Minor este o planta perenă mereu verde, ale cărei flori albastre apar primăvara devreme. Are două mari avantaje: suportă temperaturile foarte scăzute din timpul iernii şi spaţiile umbroase. Pentru a construi un covor doar din această plantă este recomandat să utilizezi 8-12 plante pe metru pătrat. Vinca va ajuta foarte mult la stabilizarea structurii solului prin reducerea impactului picăturilor de ploaie şi a compactării solului, permiţând astfel o dezvoltare normală a rădăcinilor plantelor.

Citeste si: 4 sfaturi pentru ingrijirea peluzei

3Geranium se adaptează la orice tip de teren, însă le preferă totuşi pe cele răcoroase, permeabile şi amplasate în locurile însorite. Florile sunt asemenea unor steluţe roz-violet ce sunt proiectate pe verdele închis al frunzelor din luna mai până în septembrie.

Citeste si: Cum ingrijesti feriga in gradina si in apartament

Phlox Stolonifera (Sherwood Purple) prezintă frunze verzi tot timpul anului. Îşi etalează efectele decorative atât la înflorirea multicoloră din luna mai, cât şi toamna, când frunzele au un aspect uşor bronzat. Poţi alege varietăţi ale căror flori pot fi de culoare roz, albastru deschis, mov, astfel, impactul vizual să fie maxim. Planta te va răsplăti cu o mare de flori dacă beneficiază de soluri uşor acide, cu expoziţie însorită şi cu un drenaj bun.   O alta solutie poate sa fie si Armenia, in loc de gazon.

Producție: Patricia Usurelu

Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply