O idee eleganta: decoratiuni de vara cu plante aromatice

0

Parfumate, frumoase si, nu in ultimul rand, utile plantele aromatice sunt ideale pentru decor.

plante aromatice

Avantajul este ca aceste plante sunt foarte rezistente, cele mai multe dintre ele fiind plante perene, ce cresc repede si sunt extrem de decorative prin culoarea intensa a frunzelor si forma lor variata. Iata ideile noastre pentru decoratiuni cu plante aromatice.

Citeste si: Plante de gradina cu efecte medicinale

Coronita din ierburi aromatice. Pentru a o crea am folosi un un cerc de burete vegetal, prins pe un cadru de nuiele. In buretele bine imbibat cu apa am fixat ramurele de cimbru, menta, si rozmarin. Plantele rezista mai bine de o saptamana in acest montaj, singura grija este aceea de a-l uda o data, de doua ori pe zi.

Citeste si: Plante aromatice de vara

Plante aromatice si o gradina mica. Poti sa folosesti o scoica sau o farfurie de lut. Am folosit tot burete vegetal pentru fixarea plantelor, dar de data aceasta am pus plantele cu tot cu radacina si le-am lasat sa se fieze singure in burete. Acesta trebuie udat si necesita constant ingrasamat pentru ca plantele aromatice sa se pastreze frumoase. Ansamblul rezista doua-trei luni si este ideal pentru vara.

plante aromaticeCe plante folosesti? Perfect este un trio de plante aromatice care au frunze, dimensiuni si nuante de verde diferite: oregano, salvie si rozmarin. Am scos pur si simplu plantele din ghivecele lor si le-am amplasat intre bucatile de burete vegetal, care reprezinta alternativa pentru pamant. Poti sa acoperi buretele cu muschi conservat ca sa pastrezi umezeala.

Udarea acestor plante aromatice trebuie facuta cu atentie pentru ca nu exista orificiu pentru drenarea surplusului de apa.

Citeste si: Cum faci o gradina mica

Ladita cu plante aromatice. Ideea este perfecta pentru balcon. De data aceasta am folosit pamant de flori si am combinat plantele in asa fel incat sa avem o tabla de sah. Am combinat rozmarin cu echiveria rosie (care nu este o planta aromatica, dar pe care am ales-o pentru culoare ei si pentru forma frunzelor), dar la fel bine puteam pune si busuioc. Combinatia trebuie sa aiba plante cu frunze diferite ca forma, dar si plantele in nuante diferite pentru ca efectul sa fie vizibil.

Sursa: onekingslane.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply