Din dressing am facut camera copilului

0

Din dressing am facut camera copilului Mara

Din dressing am facut camera copilului – Cu un buget de 350 lei, multă muncă şi dorinţă de schimbare am transformat dressingul în camera copilului. Vezi detaliile reamenajării realizate de o singură persoană în două zile obositoare, dar pline de satisfacţie.

Citește si 3 idei mici cu efecte mari pentru casa ta

Pentru că până acum Mara avea o cameră micuţă, plină de jucării pe care le aducea în tot restul casei şi le lăsa împrăştiate, am luat decizia de a transforma dressingul într-o cameră doar a ei în care să aibă un pat mare, multe spaţii de depozitare şi mai ales un birou unde să îşi pună în practică talentul artistic.

Din dressing am facut camera copilului

În primul rând am rezugrăvit camera. Nu a durat mult pentru că fusese zugrăvită cu puţin timp în urmă şi nu am dat decât un strat de vopsea lavabilă pe fiecare perete. Peretele lila m-a solicitat mai mult, pentru că roşul existent nu s-a acoperit complet după primul strat de vopsire şi a mai necesitat unul. Am ales o nuanţă de lila uşor grizată pentru a tempera intensitatea galbenului de pe peretele alăturat. Galbenul e culoarea preferată a Marei (de la el a pornit ideea de amenajare), îi plăcea şi roşul, dar pentru că ea este o fetiţă puţin prea energică am vrut ca prin culoare camera să o liniştească, să ii dea o stare de confort. Apoi am vopsit dulapul cu email alb pentru că mobilierul wenge e nepotrivit în camera unui copil. Acum, cu alb, e mult mai discret şi dă senzaţia de spaţiu mai mare.

Citește și Sfaturi practice pentru open space la bloc

Din dressing am facut camera copilului 2Din dressing am facut camera copilului 2

Detaliile au fost cel mai distractiv de realizat. Totul a pornit de la ideile năstruşnice ale Marei: „Când mă fac mare, vreau să fiu pilot, vreau să zbor în cosmos!”; „La primăvară vine zâna, îmi dă cu praf magic şi am aripi!”. De aici am dedus că e fascinată de zbor şi am întrebat-o dacă vrea ca în camera ei să îi pictez un copac prin care păsările îşi fac cuib sau zboară – îmi părea o soluţie optimistă, feminină; dacă era băiat, probabil alegeam să îi pictez avioane. Ideea a fost pe placul Marei şi urma doar să o pun în practică.
Pentru a nu încărca foarte mult spaţiul, am ales să realizez pictura doar cu vopsea lavabilă albă pe galbenul existent al peretelui. Pe uşă am creat o inversie a picturii (fundal alb, desen al crengilor cu email galben).

Din dressing am facut camera copilului 4

Am transformat comoda într-o piesă 2 în 1, spaţiu de depozitare şi birou. Pe una dintre poliţele comodei am prins cu balama un blat de lemn ce serveşte drept blat de lucru. El e rabatabil şi se fixează cu două lanţuri de cârligele montate în interiorul comodei. Avantajul sistemului? Atunci când nu poţi supraveghea copilul, închizi comoda cu cheia, biroul dispare şi stai liniştită.

Din fotoliul extensibil existent în dressing şi pătuţul Marei din vremea când era bebe am realizat un pat confortabil de o persoană (vezi poza 2). Tăblia astfel improvizată dă un aspect romantic încăperii şi serveşte la protejarea copilului în timpul somnului. Cele două piese au fost prinse în holşuruburi.

Citește și Influenta culorilor in dormitor

Mara nu ajungea pe la obiectele de pe poliţă, aşa că am transformat-o în cuier, păstrând sistemul de susţinere al poliţei. De sistem am agățat coşuri de depozitare ce dau impresia a fi cuiburi de păsărele.

Materiale folosite
Vopsea lavabilă galbenă şi lila, 80 respectiv 60 lei/4 L; email alb pentru lemn  14,99 lei/0,75 L; trafalet 10 lei; pensulă 3 lei; holşuruburi 1 leu/buc; lanţ, 5 lei/m; cârlige 1 leu/buc; baghetă polistiren pentru cuier, 15 lei/200 cm; silicon 14 lei; coşuri 10 lei/bucata; păsări din metal (15 lei/buc) şi covor 50 lei.

Vezi cum era camera inainte

Din dressing am facut camera copilului

Producţie: Mihaela Radu, Ana-Maria Ștefan
Foto: Bogdan Popescu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply