Sfaturi practice pentru open space la bloc

0

 

Sfaturi-practice-pentru-open-space-la-bloc

Sfaturi practice pentru open space la bloc – Prin recompartimentarea spațiului, orice locuință, chiar și de la bloc, se poate transforma într-una spațioasă și aerisită. Află câteva trucuri pentru a obține un spațiu frumos, degajat și practic.

Transformarea unui apartament configurat standard înt-un open space presupune o decizie importantă ce trebuie intens analizată. Sunt mulți cei care au luat o decizie în grabă bazându-se pe indicațiile cunoscuților, conform cărora „așa e la modă acum”. Moda nu trebuie să aibă prea mare importanță, mai importante sunt nevoile tale. Sunt ele în acord cu o locuință tip open space?
Vorbim despre o locuință în care spațiile comunică, sunt foarte aerisite și luminoase, dar care, în același timp, nu sunt prielnice intimității atunci când familia este numeroasă.

Odată luată decizia, atunci când definești open space-ul, mai exact înainte de a dărâma pereții, trebuie să iei în calcul faptul că pentru orice modificare de structură ai nevoie de aprobare de la primărie și de la asociația de proprietari. Acolo unde ai structuri de rezistență, dărâmarea pereților este interzisă. Sfaturile unui designer sau ale unui arhitect nu ar trebui să lipsească în momentul recompartimentării locuinței. Orice decizie greșită, dărâmarea unui perete de rezistență poate pune în pericol nu doar viața ta, ci și pe a vecinilor tăi.

Lucrările de compartimentare nu durează foarte mult dacă ai meșteri pricepuți, pentru că tehnologiile moderne de placare sau finisare a pereților îți permit acest lucru. Proiectul în sine este foarte important. Stabilește chiar și cele mai mici detalii încă de la început și cu siguranță vei reuși să creezi un spațiu frumos.

 

Sfaturi-practice-pentru-open-space-la-bloc-1

Dacă spargi peretele dintre living și bucătărie, trebuie să analizezi foarte clar situația de la fața locului. În cazul în care pe acest perete se află utilitățile, țevile de gaze, apă și scurgere, atunci nu vei putea face un open space complet. Gândește bucătăria cu o insulă montată exact în locul în care era vechiul perete, așa vei putea păstra toate utilitățile la locul lor, iar spațiul va părea mult mai aerisit. Dacă stâlpul de rezistență se află chiar în aria pe care ți-o dorești liberă, nu trebuie să te descurajezi. Există multe soluții de mobilare prin care prezența lui devine utilă. De exemplu, în jurul lui poți face o bibliotecă pe patru laturi sau o masă rotundă care are ca ax principal tocmai acest stâlp. În afară de problemele tehnice care pot apărea, mai sunt unele de organizare a spațiului sau altele estetice. Nu este recomandat ca atunci când intri în casă să intri direct într-un open space, pentru că îți dă senzația neplăcută de hală. Ajuns în interior, vei pătrunde tot spațiul cu o singură privire, simțindu-te jenat că nu le oferi colocatarilor tăi nici cea mai mică intimitate. Un hol mic sau un perete decorativ te poate scoate din această situație.

O mare importanță o au finisajele. Evită să montezi în zona holului și a bucătăriei gresie, iar în restul open space-ului parchet. Această peticire a pardoselii îți va micșora din nou spațiul, chiar dacă pereții nu mai există. Este de preferat ca peste tot să fie montat un parchet de trafic intens care să reziste la umezeală sau pătare. Îl recomand pe cel triplu stratificat, lăcuit în cinci straturi.

Citește și: Schimbări inspirate cu efecte majore pentru decorul casei

Sfaturi practice pentru open space la bloc – de reținut:

Asortează mobilierul din hol cu cel din living sau din bucătărie. Diferențele stilistice îți vor da impresia că spațiul este dezordonat.

Foarte utile sunt semicompartimentările, cu pereți separatori care se întâlnesc pe o singură latură. Astfel ai și o oarecare intimitate.

Eliminarea zidului dintre living și balcon este tot mai frecventă. Sparge zidul doar pe jumătate și montează lângă el un calorifer.

Dacă ai obținut un spațiu mult prea gol în centrul casei, amplasează canapeaua cu spatele spre bucătărie. Astfel, din punct de vedere optic, spațiul va părea mai plăcut.

Piesele colorate sunt evidențiate de pereții albi.

Alege un parchet deschis la culoare, spațiul va părea mult mai mare decât este în realitate.

Citește și: Sfaturi de la designeri pentru o casa de vis

Articol apărut în revista Casa și grădina
Text: Mihaela Radu
Foto: Christian Hillebrand/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply