Sfaturi de la designeri pentru o casa de vis

0

?????Este foarte ciudat, dar dacă apelezi la sfaturi de la designeri pentru decorațiuni, este posibil ca recomandările lor să încalce regulile din cărți.  Mai mult, dacă mergi pe mana unui specialist în amenajări interioare, ia în calcul faptul că niciodată opiniile a doi dintre ei nu vor coincide, și că fiecare în parte poate avea păreri diferite cu a celuilalt.

În principiu este normal să fie așa pentru că orice spațiu interior este perceput de fiecare în parte în acord cu personalitate și percepția proprie despre ceea ce înseamnă amenajări interioare. Dar, chiar și în acste condiții, este de remarcat faptul că, dacă mergi pe mâna acestor sfaturi de la designeri și dacă adaugi detalii care îți definesc personalitatea finalul unei amenajări interioare o să fie nu doar spectaculos, ci și în deplin acord cu cei care vor folosi acel spațiu. Probabil că este vorba despre chimie și despre o reacție specială și misterioasă între toți cei implicați!

Citeste si: Redecorare accesibila. Secrete de designer

„Prima regulă atunci când decorezi o casă este că poţi încălca aproape toate celelalte reguli.” – Billy Bladwin. Cu acest principiu par să fie de acord toți designerii. Interesant este că deși toate regulile sunt mereu încălcate, a încălca regulile a devenit… o regulă! Cu toate acestea este necesar, totuşi, să găseşti un echilibru, astfel încât decorul să nu devină învechit, plictisitor sau prea aglomerat.

”Nu lipi niciodată mobila pe pereţi. Dacă vei trage scaunele mai spre interiorul camerei (chiar şi cu câţiva centimetri), vei aduce instantaneu căldură şi fluiditate într-un spaţiu.” – Betsy Burnham. Toţi specialiştii în design sunt de acord cu faptul că o casă trebuie să fie confortabilă, să reflecte interesele şi pasiunile proprietarului şi să nu fie prea serioasă. Dinamismul și jocul volumelor sunt, însă, esențiale îndiferent de restul detaliilor.

sfaturi de la designeri (3)Citeste si: De ce merita sa apelezi la sfaturile unui designer profesionist

„Tavanele trebuie tratate cu maximă atenție, pentru că  sunt cel mai neglijat spaţiu dintr-o cameră.” – Albert Hadley. Este o regulă de aur de care trebuie să ții seama dacă vrei o casă ca în reviste. Tavanul îndeplineşte câteva funcţii importante în cameră: reflectă lumina naturală a soarelui, adaugă adâncime şi culoare spaţiului şi, decorat corect poate aduce o notă de fantezie încăperii.

„Petele de culoare sunt sarea și piperul unei încăperi.” – Christina Murphy. Corect! Scoate toate detaliile colorate, toate accentele de culoare dintr-o cameră și ai sa vezi ce dezastru rămâne în urmă. Accentele de culoare (pături, vaze, tablouri, perne sau covoare) sunt la fel de importante ca și culoarea generală din încăpere, iar fără acestea camera este nefinisată și neprietenoasă. În plus, cromatica unei încăperi chiar îţi afectează starea de spirit! Acesta este unul din acele sfaturi de la designeri de care trebuie neapărat să ți cont.

Citeste si: Sfaturile designerilor pentru casa ta

„Foloseşte ceva neașteptat, contrar regulilor. Un model inspirat sau o anumită textură aplicate pe un spaţiu mic pot da o notă deosebită încăperii” – Lindsay Coral Harper. Este întodeauna amuzant când intri într-o casă şi găseşti ceva neaşteptat. Este unul din cele mai simple și mai practice sfaturi de la designeri. Un living sobru cu un tavan puternic colorat, un hol alb şi o scară multicoloră sau un dormitor simplu, alb, cu un tapet în dulap. Enumerarea poate continua și nu are final!

Sursa foto: hepta.ro și revista Casa si Grădina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply