Sfaturile designerilor pentru casa ta

0

Sfaturile designerilor sunt tot atatea secrete pe care le poti folosi in amenajarea casei tale sau pentru imbunatatiri care sa schimbe imaginea de ansamblu din casa, ori intr-o camera.

Primul din lista cu sfaturile designerilor este acela de a crea iluzia de spatiu chiar si intr-o camera mica. Cea mai buna solutie este sa zugravesti peretii in nuante pale si sa adaugi oglinzi, care sa reflecte lumina. Un designer o sa-ti recomande sa pastreazi ordinea si folosesti mobila cu suprafete lucioase. Din aceeasi categorie fac parte si piesele de mobilier acoperite cu sticla, deoarece contribuie la senzatia de spatialitate.

Citeste si: Alege designul care te reprezinta

Unul din cele mai bune trucuri pentru a da casei un aspect unitar, pentru a face spatiul fluid si a crea continuitatea spatiului pe care le vei gasi pe lista cu sfaturile designerilor este sa folosesti aceeasi mocheta in toata casa sau covoare in aceleasi culori. Metoda lega camerele una de alta.

Daca tii cont de sfaturile designerilor acestia iti vor recomanda sa nu cumperi o canapea de piele daca ai o casa mica. Oricat de frumoasa si de eleganta ar fi, ocupa vizual mult mai mult spatiu decat cel real. Cel mai bine alege o canapea comoda si mica, in culori calde pe care o poti personaliza in functie de anotimp cu huse colorate. Este infinit mai potrivita pentru o camera normala decat o canapea de piele.

Citeste si: De ce merita sa apelezi la sfaturile unui designer profesionist

Un alt sfat important de care trebuie sa tii seama este sa nu ingramadesti prea multe lucruri intr-o camera. Nu pune la un loc si canapeaua, si fotoliile, si biblioteca, la care sa adaugi masuta de cafea, calculatorul si rafturile cu aparatura audiovideo, plus vreo doua ghivece mari cu plante. Muta biblioteca pe hol (in perete) renunta la unul din fotolii si du-l in domitor, lasa o singura planta mare, iar canapeaua mare schimb-o cu una mica si supla cu doua locuri.

Citeste si: Cuvertura de pat, patura cu dublu rol

Cinci reguli pentru o casa frumoasa – sfaturile designerilor

1. Stabileste care este scopul principal al fiecarei camere si decoreaza-o in consecinta. O incapere trebuie sa fie utila, nu doar frumoasă.

2. Ia in considerarea culorile in lumina naturala. Lumina artificiala schimba nuantele. Nu uita ca nuantele calde dau o atmosfera calda si primitoare, cele deschise dau senzatia de spatiu, iar nuantele inchise sugereaza intimitate.

3. Foloseste nuante ale aceleiasi culori in toata casa. Astfel, creezi o atmosfera unitara. Foloseste accente de culoare diferite in fiecare camera pentru a da personalitate si individualitate locului.

4. Fiecare camera trebuie sa aiba elemente de contrast, dar fara sa exagerezi. Fiecare camera merita un ghiveci cu plante si flori. Nu uita ca detaliile sunt cele care fac diferenta.

5. Foloseste din plin lumina naturala. Lumineaza bine fiecare camera. Lampile, spoturile de lumina si lumina generala din tavan pot schima si modela atmosfera unei camere, iar fiecare camera trebuie sa poate fi luminata cel putin in doua feluri.

Sursa foto: revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply