Cum amenajezi camera bebelusului

0

ID-100216576Pe când bebelușul este în burtică, părinții se pregătesc să îl primească într-un mediu ambiant călduros, care să-i asigure un somn liniștit și o dezvoltare echilibrată și armonioasă. Camera bebelușului este un factor important în dezvoltarea lui, și, dacă te întrebi care sunt aspectele esențiale ale amenajării camerei bebelușului, îți venim în ajutor cu sfaturi și idei legate de aceasta.

Citeste si: Culorile din camera copilului

Bebelușii cresc repede, iar camera lor trebuie să țină pasul cu ei, să fie un spațiu care să evolueze și să se adapteze la nevoile copilului, în funcție de vârsta acestuia.

În procesul de pregătire a camerei, primul pas este zugrăvirea pereților (ideal este să alegi culori pastelate, calde)  și aplicarea tapetului (dacă vă doriți), iar apoi va fi nevoie să alegeți un covor sau o mochetă. Unele persoane recomandă gresia sau parchetul pentru camera bebelușului, din cauza alergiilor ce pot apărea din cauza mochetei sau covorului ce absorb praf și acarieni.

ID-100283273Trei la număr sunt aspectele esențiale legate de camera bebelușului, ce îi influențează destul de mult dezvoltarea și sănătatea: lumina (cel mai bine ar fi că ziua să beneficieze de cât mai multă lumină naturală, iar seara să existe o lumină artificială slabă, cu întrerupător ce reglează intensitatea luminii, util pentru schimbarea scutecului pe timpul nopții sau ca „arma” împotrivă monștrilor, pentru copiii mai mari), umiditatea (aspect în general neglijat, dar foarte important pentru sistemul respirator al copilului; valoarea recomandată este de 60-65%, se măsoară cu hidrometrul, iar în cazul în care nu are o valoare optimă, puteți achizitona un umidificator) și temperatura (în primele zile, pentru că bebelușul nu folosește în întregime funcția de termoreglare, temperatura recomandată este de 23-24 grade Celsius, iar pe măsură ce crește, în jurul a șase săptămâni de viață, puteți să reduceți temperatura la 20 de grade Celsius și chiar la 18 grade; nu uitați că bebelușii/copii au arderile mai intense și se încălzesc mai ușor decât adulții).

Citeste si: Patutul bebelusului. Cum il alegi

În cazul în care nu vă simțiți confortabil să dormiți împreună cu copilul, elementul central al camerei copilului va fi pătuțul. Puteți opta pentru unul transformabil (ce se transformă și se adaptează la nevoile copilului pe măsură ce acesta crește), pentru unul din lemn sau unul pliabil, ce poate fi luat chiar și în călătorii. Pătuțurile de lemn se pot asorta ușor cu restul mobilei prezente în cameră și sunt mai rezistente, iar pătuțurile pliabile sunt ușor de deplasat, se pot muta în living și folosite ca spațiu de joacă, etc.  De asemenea trebuie să achizitonati și câteva lenjerii, precum și apărători speciale pentru ca bebelușul să nu se lovească de marginea patului, precum și o saltea (cele mai bune pentru copii sunt cele cu fibre din nucă de cocos. Un alt element frumos, ce îi ajută pe copii să adoarmă este un carusel, cu muzică liniștitoare, unele cu lumini sau doar cu sunet.

În situația în care dumneavoastră și copilul veți dormi împreună, camera se va axa ca funcționalitate pe joacă și distracție, precum și depozitare, așa că puteți pune accent pe aceste aspecte, dacă știți că nu veți dormi cu bebelușul.

Citeste si: Feng Shui in camera copilului. Regulile de baza

Amenajarea camerei unui copil nu este grea, ci este mai mult o probă de imaginație în care este nevoie să vă folosiți și inteligența și simțul practic.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Echipa Casa si Gradina.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply