Patutul bebelusului. Cum il alegi

0

Patutul bebelusului este piesa centrala din camera bebelusului. In primul sau an de viata micutul va petrece mai mult timp in patutul lui, deci confortul si siguranta lui sunt esentiale.

patutul bebelusului

Patutul bebelusului trebuie sa fie singurul loc din camera bebelusului in care acesta sa poata fi lasat nesupravegheat pentru anumite perioade de timp. Patutul bebelusului este in general folosit pana la varsta de doi, trei ani uneori chiar pana la patru ani, cand micutul trece intr-un pat mai mare.

Citeste si: Mobila pentru camera bebelusului

Patutul bebelusului nu se cumpara pe fuga, ci pe indelete si dupa ce iei in calcul o serie de detalii, toate foarte importante.

Ca regula de baza, patutul bebelusului trebuie sa aiba colturile rotunjite, marginile netede si o constructie stabila.  Sipcile patului nu trebuie sa fie o distanta mai mare de 5 cm, pentru a nu permite copilului sa isi prinda capul sau mana si sa ramana blocat.

Patutul bebelusului trebuie sa fie foarte solid, iar asamblarea lui trebuie sa se faca cu suruburi ingropate. Laterala mobila a patutului trebuie sa se miste usor, fara zgomot si sa nu puna in pericol in nici un fel copilul.

Patutul bebeluslui este, in general, facut din lemn de esenta tare, precum artar, frasin, fag sau stejar, si vopsit cu emailuri omologate din punctul de vedere al sigurantei, pe baza de apa, fara coloranti si fara plumb.

Citeste si: Camera copilului în culori de vară

O buna alternativa o reprezinta variantele la mana a doua, adica patuturile deja folosite de un alt bebelus. Un patut bine facut poate “duce” mai mult de un copil, dat chiar si asa merita o revizie generala, trebuie atent curatat, iar ceea ce se refoloseste este doar scheletul de lemn al patului, nu si salteaua sau lateralele protectoare care trebuie sa fie noi.

Salteaua pentru patutul bebelusului este unul din elementele esentiale. Acesta trebuie sa fie tare si sa se incadreze perfect in cadrul patului. Nu trebuie sa existe spatii intre patut si saltea. Daca poti introduce doua sau mai multe degete intre patut si saltea, atunci salteaua este prea mica. Pediatrii si neonatologii sugereaza folosirea saltelelor din fibra de cocos, care nu provoaca nici un fel de alergii bebelusului, sunt destul de tari pentru a-i sustine coloana, dar totusi comode si, datorita structurii lor, permit circularea aerului, si astfel scade riscul de sufocare.

Citeste si: Trucuri utile si sfaturi pentru pereti

Cumpara un patut cu suport de saltea reglabil pe inaltime. Astfel, vei putea sa o cobori pe masura ce bebelusul creste. Cel mai inalt nivel este potrivit pentru primele trei luni. De indata ce bebelusul poate sta in sezut sau chiar in picioare, trebuie sa cobori salteaua ca nu cumva bebelusul sa cada accidental peste margine. Asadar, asigura-te ca asezi salteaua la un nivel care sa-i ajunga pana la umeri atunci cand sta in picioare.

Citeste si: Un sfat pe zi: Sacosa cu jucarii

In general, patuturile pentru copii au forma dreptunghiulara, cu dimensiuni standard de 120 de centimetri lungime pe 60 de centimetri latime. Totusi, vei descoperi in magazine ca unele modele sunt disponibile in forma rotunda sau ovala. Sunt toate foarte bune, atata vreme cat respecta regulile de siguranta.

Sursa: walmart.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply