Feng Shui in camera copilului. Regulile de baza

0

Feng Shui este un stil de viata unde regulile principale se reflecta in confort, organizare si spirit practic. Feng Shui in camera copilului poate parea un moft, dar in fapt este o foarte buna cale prin care spatiul poate fi corect si practic compartimentat in spatiu de joaca, spatiul de lucru si cel de somn. In camera celor mici trebuie sa existe si un spatiu generos pentru depozitare, iar principiile Feng Shui in camera copilului ia in calcul si acest aspect.

Respectand cele mai importante reguli Feng Shui in camerea copilului se poate imbina utilul cu placutul, totul pentru o camera practica si bine organizata.

Este important sa imparti camera copilului in trei subspatii: unul pentru somn, celalalt pentru joaca, al treilea pentru studiu. Delimitarea se poate face, respectand regulile Feng Shui in camera copilului cu ajutorul unor mici paravane sau cu zugraveli specifice a peretilor din camera.

Citeste si: Verde, culoare de interior

Aseaza patul cat mai departe de usa si orienteaza-l paralel cu usa. E unul din principiile de baza Feng Shui, dar este si foarte practic.

Locul de studiu trebuie asezat in asa fel incat copilul sa poata sta cu spatele in dreptul unui perete stabil, iar cu fata sa poata privi intreaga incapere. Exista de multe ori tendinta de a aseza biroul lipit de un perete, copilul (sau oricine foloseste biroul) stand cu fata la perete. Rezolvi problema daca lipesti de perete o laterala mica a biroului, intr-un colt al camerei.

Citeste si: Trucuri Feng Shui pentru dormitor

feng shui in camera copiluluiIn camera copilului evita nuantele tari, pentru ca acestea pot aduce o lipsa de concentrare la studiu sau la oricare alte activitati in camera.

Una dintre cele mai importante reguli in Feng Shui in camera copilului consta in asigurarea unui climat ordonat in incapere. Cu cat se va mentine mai multa ordine cu atat se va putea obtine un climat mai armonios. O buna solutie sunt spatiile destinate special jucariilor si hainelor. Cosurile pentru organizare, cutiile incapatoare sunt mereu o alternativa la indemana.

Triaza si indeparteaza (arunca sau da mai departe, refoloseste sau repara – dupa caz) jucariile stricate sau pe care copilul le ignora, hainele care i-au ramas mici si cele care nu sunt in uzul curent. Acesta este un principiu foarte util si important Feng Shui in camera copilului.

Citeste si: Secrete Feng Shui pentru o casa pozitiva

Asculta-ti copilul cand vine vorba despre amenajarea camerei. De regula cel mic poate constientiza ce anume ii face bine si va sti cum sa ajute la decorarea incaperii in asa fel incat sa se simta bine si in siguranta.

Aerisirea incaperii este o alta regula de baza cand vine vorba de Feng Shui in camera copilului. Ferestrele trebuie deschise larg de trei ori pe zi, iar lumina naturala trebuie sa fie pe cat posibil principala sursa de lumina din camera.

Sursa: redlotusletter.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply