Stârneşte-i curiozitatea prin contraste de culoare

0

amenajare

Imaginea ternă, plată din această cameră poate fi lejer schimbată adăugând contraste de culori primare. Foarte uşor se poate observa că producătorii folosesc aceste culori la gamele de jucării pentru bebeluşi. Culoarea formează percepţia, spaţialitatea şi defineşte piesele importante ale jucăriei. Aceleaşi trucuri de culoare pot fi folosite şi aici. În teorie, în amenajarea unei camere de copil, culoarea şi ambianţa se raportează la sexul copilului: cald, pastelat pentru fete, mai rece, mai contrastant pentru băieţi. Decorurile şi detaliile vor fi diferenţiate pentru a asigura un ambient potrivit copilului. Mai greu va fi în cazul gemenilor de sex diferit!

Citeste si: Cinci obiecte noi pentru casa ta.

amenajare1

Dulapul masiv şi comoda vor fi aliniate la pereţii laterali, mutându-le în stânga şi în dreapta. Astfel obţinem la mijlocul camerei o zonă liberă destul de mare ce permite accesul din ambele laturi ale pătuţului. Zona de uşi a dulapului poate fi uşor personalizată pentru a mai adăuga un strop de culoare. Nu este neapărat nevoie să folosim vopsele pretenţioase sau scumpe. O simplă vopsea acrilică, diluabilă în apă, e suficientă. Inventarul camerei poate fi suplimentat cu un fotoliu confortabil, necesar în momentele de alăptare, veghe şi odihnă.

Citeste si: Un apartament luminos si colorat.

Imediat lângă tăblie se poate amplasa un corp de iluminat special, dedicat, ce emite o lumină foarte slabă. Interesul copilului este focusat pe lumină şi strălucire. Lumina directă trebuie să fie cât mai pală, filtrată, iar cea indirectă decorată cu detalii interesante şi lucioase. Zona de lumină generală, globul central poate fi prevăzut cu o lampă „magnet”, în timp ce accesoriile mişcătoare şi strălucitoare prezintă un puternic interes pentru privirea şi atenţia copilului. Zona de perete a comodei poate fi exploatată vizual cu pete de culoare puternice. Putem amplasa rame de tablouri colorate cu subiecte diverse şi contrastante, recomandate pentru a solicita curiozitatea copilului în timpul schimbului.

Citeste si: Cum incepe un proiect de ambientare.

La partea de textile se permite înlocuirea draperiilor actuale cu drapaje mai vesele. Un detaliu important priveşte lungimea draperiilor. În prezent, ele mătura podeaua şi sunt adevărate ventilatoare de praf! Lungimea lor trebuie să fie mai mică cu 8-10 cm decât cota de ancorare. Mai putem amplasa covoare colorate cu fir scurt şi materiale ce nu reţin praful. Dimensiunea lor redusă le face ideale deoarece pot fi spălate rapid.

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Text: Titi Alupoaei.
Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply