Solutii practice pentru camera copilului

0

Am adunat cele mai simple solutii practice pentru camera copilului pentru ca acest loc din casa sa fie unul perfect. Seria de sfaturi si solutii practice pentru camera copilului pot fi puse in aplicare fie ca ai o camera speciala destinata copilului, fie ca ii faci acestuia un loc un camera ta, in perioada in care este bebelusi, fie ca este vorba de doi copii cu varste diferite care impart aceeasi camera.

Solutii practice pentru camera copilului

Solutii practice pentru camera copilului mic

Pentru un bebe esential este ca locul lui sa fie unul confortabil si plin de dragoste. In ceea ce-i priveste pe parinti, pe mama in mod special, camera copilului trebuie sa fie un loc practic, usor de intretinut si frumos. Iar pentru a face toate acestea ai nevoie de idei si solutii practice pentru camera copilului.

Solutii practice pentru camera copilului (1) - CopyCuloarea este mai importanta decat piesele de mobilier. In camera copilului culoarea este esentiala si este primul element de decor. Poti alege orice culoare vrei. Solutiile nuantelor dulci si pastelate sunt la fel de bune ca si cele in care utilizezi culori tari si vii. Esentiala este de fiecare data lumina care trebuie sa fie din abundenta. Pe de alta parte copilul mic este foarte sensibil la lumina asa ca este foarte important sa poti gestiona lumina naturala dupa necesitati. Asta inseamna perdele, jaluzele sau draperii.

Citeste si: Culorile din camera copilului

Culoarea peretilor trebuie sa fie in armonie cu podelele si covorul, pentru ca in felul acesta camera se imbraca fara sa fie nevoie de prea multe piese de mobilier.

Cine are copii stie ca ritmul de crestere al acestora in primii ani de viata este uluitor. Una din aceste solutii practice pentru camera copilului este aceea de a mobila camera cu minimum de piese, atat cat sa acoperi nevoile reale ale copilului si parintilor. Asta inseamna patul copilului, un dulap de depozitare care poate sa fie si masa de infasat si, neaparat un loc de odihna pentru mama. Cea mai buna alegere un fotoliu comod sau un balansoar.

Solutii practice pentru camera copiluluiDaca poti, daca ai loc si daca organizezi camera copilului in perspectva poti adauga un pat pentru o persoana sau o canapea simpla. In camera bebelusului pana aproape de un an, nu ai nevoie de mai mult. Esential este un covor pe care cel mic sa se poata juca, tinerea copilului direct pe jos, pe covor, intr-o camera curata si sigura fiind cea mai buna solutie pentru protectia acestuia.

Citeste si: Patutul bebelusului. Cum il alegi

Nu face greseala de a aglomera camera copilului cu multe piese de mobilier sau cu multe elemente de decor. Fiecare piesa in plus, fiecare obiect este un spatiu bun pentru praf si implicit ceva in plus care trebuie curatat. O buna cale si una din cele mai bune solutii practice pentru camera copilului este sa dezvolti camera copilului pe masura ce acesta creste. In felul acesta nu vei face investitii inutile, inainte de vreme, camera o sa fie usor de intretinut, simpla si frumoasa.

Decoreaza peretii. Pe lista cu solutii practice pentru camera copilului se afla recomandarea de a decora peretii. Fa asta insa cu multa discretie si gandeste in perspectiva. Un copil este bebe foarte putin timp! Decorul camerei copilului vine din culoarea peretilor iara aceasta este unul dincele mai bune sfaturi si solutii practice pentru camera copilului.

Cele mai bune culori: alb, galben sau, daca vrei neaparat albastru sau roz, alege nuante dulci. Tapetul cu modele sau dungi este mereu o solutie buna, mai ales ca acesta se poate curata usor. Autocolantele pentru pereti sunt o alta solutie comoda si ieftina. Vor decora camera fara sa o aglomereze si se pot schimba pe masura ce creste copilul.

Ultimul sfat si totodata una din aceste solutii practice pentru camera copilului este sa te joci cu formele, culorile si sa le combini dupa gustul si placerea ta. Sigur camera copilului o sa fie perfecta!

Sursa foto: ©Photographee.eu/Fotolia / ©Iriana_Shiyan/Fotolia / Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply