Inspiratie pentru gradini mici. Idei si sfaturi simple

0
gradini mici
Daca exista solutii pentru apartamentele si casele mici, exista solutii si pentru gradini mici. Afla cateva dintre cele mai practice idei pentru gradini mici, surse de inspiratie pentru tine, pe care sa le adaptatezi si sa le folosesti in functie de conditiile reale din gradina ta.
Inainte de orice trebuie spus ca a avea o gradina este o binecuvantare, indiferent cat este de mica sau de mare. In plus o gradina mica poate fi mai usor intretinuta, in timp ce o gradina mare cere mai multe investitii si mai mult efort. Revesul medialiei este ca in prima varianta spatiul este limitat, in a doua poti face mai multe. Cu alte cuvinte este bine si rau in egala masura, iar secretul este sa vezi doar partea buna, folosind si aceste cateva sfaturi bune pentru gradini mici.
gradini miciOrganizarea – este marele secret din gradinile mici. Planifica cu atentie ce vrei sa faci. Daca vrei sa faci din gradina mica un spatiu de relaxare in exteriorul casei, sau daca vrei o gradina cu flori sau vrei o mica gradina cu ierburi aromate si legume. In functie de nevoi vei face un plan. Spatiul de relaxare ideal implica pavarea gradinii sau un strat perfect de gazon.
Tine cont de faptul ca un gazon frumos are nevoie de soare, iar daca gradina mica nu are soare suficient solutia pavelelor este prima alegere si solutia ideala. O banca, un sezlong, o umbrele se soare si cateva plante in ghivece pot completa decorul.
Tine minte ca toate plantele pot sta in ghivece, deci poti avea in jurul tau orice iti doresti. Nu aglomera spatiul, nu-l sufoca cu piese de mobilier (foloseste-le mai ales pe cele pliante), nu-l sufoca cu plante.
Piscina – da, poti avea o piscina chiar si intr-o gradina mica. Evident dimensiunea acesteia depinde de cele pe care le are gradina. Uneori solutia este imposibila, dar de fiecare data ai alternativa unei fantani de gradina.
Umbrele – Gradinile mici din oras sunt foarte practice daca sunt acoperite. Chioscul semideschis, veranda, umbrelele mari sunt solutia ideala. Umbrela de gradina este necesara in orice gradina, indiferent cat este de mica pentru ca te fereste de soare si de ploaie si lasa spatiul exterior casei, functional si util.
Gardul – pentru gradina mica gardul trebuie privit ca un spatiu utile. Amenajeaza gradini verticale folosind peretele gardului, planteaza flori la baza lui – dintre cele mai inalte si perene, dar din categoria celor cu frunze vesnic verzi sau foarte rezistente. Poti dubla gardul cu un gard viu.
Terasa – Terasa este un fel de gradina mica suspendata si este spatiul exterior de care profita cei care stau la bloc. Poti transforma terasa intr-o camera in aer liber. Alege materiale cat mai naturale si cat mai rezistente, adauga neaparat umbrele de soare si plante colorate. O terasa nu trebuie complesita cu plante, dar cele pe care le alegi trebuie sa fie frumosa, verzi si cu flori colorate.
Trucuri foarte bune pentru gradina mica vei gasi aici, unde iti dam sfaturi excelente depre gradina betonata, aici, unde vei gasi o idee foarte buna cu o gradina pe picioroange si aici unde ai alte amanunte geniale despre o gradina mica.
Citeste si: Cum scapi de buruieni.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply