Ghivece cu flori in gradina

0

Ideea unor ghivece cu flori în grădină este una cât se poate de inspirată. De ce? Iată câteva motive: cultivate în ghivece frumoase, florile își sporesc potențialul decorativ, ies mai bine în evidență, se îngrijesc mai ușor și aduc în grădină o notă de rafinament, de inedit, de simplitate, de opulență sau de veselie.

ghivece cu flori cupa din piatra
Foto: Flori Lixăndroiu

O cupă cu flori (cel mai bine din piatră sau ceramică, nu din material plastic), este foarte potrivită în fața unui zid din cărămidă ce poartă patina vremii.

Marea de flori dintr-o grădină poate fi înlocuită cu doar câteva ghivece cu flori. Alese și amplasate judicios, cu flori mereu proaspete, acestea vor ilustra perfect dictonul “mai puțin înseamnă mai mult”, mai ales că se evidențiază mai bine dacă sunt dispuse singular. O amenajare bazată pe verdele frunzelor este odihnitoare și ușor de îngrijit. Înălțate pe piedestaluri, niște cupe din piatră pline cu petunii transformă un decor simplu într-unul rafinat. Dacă ai în grădina ta un ochi de apă, poți amplasa pe marginea lui un vas frumos, din care să iasă ca niște artificii câteva flori colorate.
Calitatea, forma, culoarea, materialul vaselor, armonia cu ambientul – toate acestea reprezintă secretele unor amenajări de succes.
Plantele cu înflorire abundentă și de durată, precum petuniile și mușcatele, sunt cele mai indicate. Varianta unor ghivece cu flori are și avantaje practice, nu doar de ordin estetic. De exemplu, florile se îngrijesc mai ușor, te poți bucura în grădină și de plante care iernează în casă, primele flori ale primăverii produse în sere îți colorează grădina mai repede decât suratele lor din ronduri… Ai grijă să le uzi regulat, pentru că pământul din ghivece se usucă mai repede. Iarna, vasele care rămân afară trebuie înfășurate cu înveliș protector.

Articol adaptat din revista Casa lux – aprilie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Grădina pe picioroange

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply