Trifoi, alternativa la gazon

0

A venit primavara si gradina ta trebuie sa fie verde si frumoasa. O idee! Incearca trifoi in loc de gazon! Fie ca discutam de o curte de dimensiuni mici sau mai mari exita alternativa “simpla”  de a folosi trifoi in loc de gazon si asta pentru ca trifoiul este mult mai spornic, mai usor de intretinut, mai viguros si mult mai putin pretentios comparativ cu varianta oferita de gazon.

red-clover-flower-113867_960_720Cea mai buna solutie o reprezinta trifoiului alb pitic (Trifolium repens). Trifoiul este perfect adaptat la clima din tota Romania, este mult mai rezistent la soare si seceta, mult mai usor de intretinut si mai autohton. Cu trifori vei scapa de obligatia de uda gazonul in fiecare zi, vara, pentru ca la noi nu ploua ca in Marea Britanie, ude gazonul se simte perfect, dar numai datorita conditiilor meteo.

Trifoiul isi infinge radacina mai adanc in pamant decat gazonul, si astfel capacitatea sa de absorbtie a apei este mai mare. Structura si forma trifoliolata, eliptica a frunzei de trifoi ii confera mai multa rezistenta la razele puternice ale soarelui, dar in acelasi timp in conditii de umbra are capacitatea de a capta mai usor putina lumina care patrunde.

Un al doilea mare avantaj al trifoiului este viteza de crestere, mult redusa fata de gazon. O peluza de trifoi poate fi tunsa o data la 4-6 saptamani (chiar si primavara cand toate plantele cresc mai repede), sau chiar si mai rar in functie de preferinte. Gazonul trebuie tuns regulat pentru ca altfel se va deterioara rapid. Trifoiul pitic trebuie tuns numai daca chiar vrei asta. Regenerarea trifoiului este mult mai buna decat cea a gazonului.

Cu toate acestea si trifoiul are nevoie de apa, de tundere, si de ingrasamant, dar mult mai rar decat gazonul. In plus triforil are si flori. Nu sunt ele spectaculoase, dar cand sunt multe si gradina este ordonata, arata tare frumos!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply