Trei sfaturi pentru peluza cu trifoi

0

clover-flower-1129403_960_720

Peluza cu trifoi este una din alternativele bune, mai simple, mai practice si mai convenabile la gazon. Pentru reusita si pentru a avea o peluza cu trifoi frumoasa cu adevarat ai nevoie de aceste trei sfaturi de baza!

Pentru realizarea unei peluze cu trifoi trebuie sa acorzi atentie maxima amenajarii solului. Acesta trebuie sa fie foarte pufos si perfect maruntit, astfel incat radacina de trifoi sa poata penetra pamantul usor. Daca pamantul este tare si crapat, trebuie mai intai sapat. Fie folositi o cazma, sau o motosapa cu plug. Motosapa are marele avantaj de a si marunti foarte bine pamantul. Terenul trebuie bine greblat, pentru a rezulta o suprafata uniforma si neteda, fara bolovani.

Imediat dupa pregatirea solului, poti insamanta. Se poate insamanta ordonat sau din mana. Trebuie sa te straduiesti sa realizezi o insamantare cat mai uniforma. Dupa insamantare pamantul trebuie udat in fiecare zi.

Este foarte important ca jetul de apa sa fie moale, ca o poaie domoala pentru a nu deranja semintele sau rupe embrionii.

Formula ideala de densitate a trifoiului pentru o perluza cu trifori este de 40-50 de grame de samanta la un metru patrat.

Alege cu atentie soiul de trifor. Sunt multe alternative fiecare cu plusuri si minusuri, fiecare cu anumite cerinte. Ideal este sa alegi un soi perfect pentru nevoile tale si pentru caracteristicile pe care le are peluza cu trifoi. Poti sa folosesti chiar si doua soiuri simultan. Vei avea flori colorate diferit, forme diferite de trifoi si inaltimi diferite. Exista soiuri de trifoi foarte rezistente la calcare, care nu trebuie taiate si care se regereaza foarte bine singure atat pe parcursul anului cat si de la un an la altul. Rezultatele depind de fiecare data de cat de bine alegi semintele de trifoi si de cata grija acorzi peluzei cu trifoi.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply