Albă ca Zăpada din grădină

0

Exista o Albă ca Zăpada in poveste, dar exista si o Albă ca Zăpada in grădină. Acesta din urma, pe numele oficial Iberis sempervirens este planta de gradina a carei floare este cu adevarat alba.

Albă ca Zăpada din grădină 1

Citeste si: Yucca, arborele vietii

Rar ai ocazia să întâlneşti într-o floare albul pur. Cele mai multe flori descrise ca albe au, de fapt, o uşoară nuanţă de crem, roz sau verzui sau chiar magenta sau mov spre maturitate.

Citeste si: Daliile, florile lui august

Iberis sempervirens este, în schimb, o adevărată Albă ca Zăpada vegetală – când se deschid, florile sunt de un alb strălucitor care luminează orice colţişor din grădină. Albă ca Zăpada din grădină este foarte eficientă în situaţiile în care este nevoie de o cascadă vegetală.

Citeste si: În loc de gazon. Armeria maritime

Albă ca Zăpada este ideală  pentru cei care nu stauprea mult pe acasa pentru ca este una din acele plante de gradina care rezista bine în soluri sărace şi le tolerează foarte bine pe cele uscate. Adica cu alte cuvinte se multumeste cu ceea ce primeste de Mama Natura.

Ceea ce ii trebuie neaparat este sa fie plantata intr-un loc însorit sa aiba un sol care sa fie bine drenat si sa aiba protectie in timpul iernii (ii este suficient daca o acoperi cu un strat de mulci), Albă ca Zăpada fiind una din plantele faorte sensibile la frig.

Text: Patricia Uşurelu

Foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply